"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ναι στον οργασμό της αγελάδας από Πατούλη - Δούρου!


Κάποτε, σε μια αρχαία εποχή, όταν τις γονιμοποιήσεις των βοοειδών τις είχε αναλάβει το κράτος, το Δημόσιο είχε υπαλλήλους σπερματεγχύτες. Μόνιμους και “πλήρους” απασχόλησης. Τους είχε περάσει και στο οργανόγραμμα. Είχε, επίσης και οδηγούς. Κι αυτούς μόνιμους και “πλήρους” απασχόλησης. Γυάλιζαν τα αυτοκίνητα και καθόντουσαν στο κυλικείο μέχρι ο κος διευθυντής να ζητήσει “δρομολόγιο” – ένα τη μέρα ή και κανένα, λες και είναι υποτιμητικό για ένα στέλεχος του Δημοσίου να οδηγήσει. Πολλοί συνεχίζουν να το κάνουν.

Από τότε άλλαξαν πολλά, όχι όμως τα οργανογράμματα του Δημοσίου. Κι έτσι οι σπερματεγχύτες και οι οδηγοί περιλαμβάνονται στους 300 νέους υπαλλήλους που πρότεινε ο κ. Πατούλης και συμφώνησε η κα Δούρου και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να προσληφθούν στην Περιφέρεια Αττικής.  


Θα έχαναν την ευκαιρία να διορίσουν τα ρουσφέτια τους μοιράζοντας τις καρέκλες αναλογικά;  


Λεπτομέρεια: η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη 2.500 περίπου υπαλλήλους αλλά όπως συμβαίνει πάντα στο Δημόσιο… δεν επαρκούν!

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ο φορολογούμενος να επιβαρυνθεί με άλλα 4.764.779,64 ευρώ τον χρόνο για να προσληφθούν οι 300, μεταξύ των οποίων και οι σπερματεγχύτες. Ίσως είναι ευκαιρία για τον πρώην βουλευτή του Σύριζα κο Μπαλαούρα, ο οποίος κατά δήλωσίν του είχε αυτή την ειδικότητα να ξαναβρεί δουλειά τώρα που δεν κοσμεί τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Ο κος Τζήμερος στην τοποθέτησή του ρώτησε για ποιον λόγο θα πρέπει ο... οργασμός της αγελάδας να είναι υπόθεση του Δημοσίου σ΄ αυτή τη χώρα.  


Και γιατί, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το κράτος κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί παρόμοιες ειδικότητες, να μην καλύπτει αυτές τις ανάγκες με σύμβαση έργου με ελεύθερους επαγγελματίες από την αγορά, αλλά να προσλαμβάνει μόνιμους υπαλλήλους αορίστου διαρκείας; 


Υπογράμμισε ότι ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου περνάει μέσα από την εφαρμογή της Πληροφορικής η οποία καταργεί τα υπάρχοντα οργανογράμματα και απαιτεί πολύ λιγότερο προσωπικό, άρα αυτή θα έπρεπε να είναι η μέριμνα κάθε δημόσιας διοίκησης που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων.  


Γιατί επίσης θα πρέπει τα στελέχη του Δημοσίου να έχουν προσωπικό οδηγό; Δεν ξέρουν να οδηγούν οι ίδιοι; Ποιος γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας έχει σήμερα αποκλειστικό οδηγό; Δικαιολογείται αυτή η πολυτέλεια του Δημοσίου στην Ελλάδα της κρίσης όταν όλοι ομνύουν στην αναγκαιότητα περικοπών;

Ακόμη μία φορά ο κος Τζήμερος ήταν, ως συνήθως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω του μπλε-κόκκινου-πράσινου κρατισμού


Οι τρεις σύμβουλοι της “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” καταψήφισαν την πρόταση για τις προσλήψεις, αλλά καθώς οι άλλες δημοκρατικές και σταλινικές δυνάμεις συμφωνούν στον ρόλο του κράτους – Πατερούλη, αυτός τελικά θα εφαρμοστεί.

300 νέοι Δημόσιοι Υπάλληλοι χαίρονται διότι...


 θα βρουν “δουλειά” - μεταξύ αυτών και οι σπερματεγχύτες. 

Ελπίζουμε να χαίρονται και οι αγελάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: