"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αριθμητική Γ' Δημοτικού για γραβατωμένους Γαλάζιους Συριζαίους (Γαλαζαίους)

Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Γαλαζαίοι, αριθμητική Γ΄ Δημοτικού δεν ξέρετε;

1 δισ. ευρώ, που θα μοιραστεί σε 800.000 δικαιούχος, μας κάνει 1250 ευρώ τον χρόνο ανά δικαιούχο, δηλαδή 104 (και κάτι ψιλά) τον μήνα.  


Εισόδημα δεν το λες.  


Εγγυημένο όμως το λες; 


 Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η Οικονομία θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζει μπαχτσίσια όταν η φορολογία είναι στον Θεό και το κράτος έχει τόσες τρύπες;

Όμως το ουσιαστικό ερώτημα είναι: γιατί κάποιος να έχει εγγυημένο εισόδημα που προέρχεται από τον φόρο ενός άλλου;  


Το εγγυημένο εισόδημα δεν είναι βοήθεια στον φτωχό. Αν θες να τον βοηθήσεις, φτιάξε το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο για να μπορέσει ο φτωχός να ξεφύγει από τη φτώχια του αποκτώντας δικό το εισόδημα.  


Αυτές οι μεταβιβαστικές πληρωμές είναι ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ. 


Επιπλέον επιτείνουν το πρόβλημα διότι δημιουργούν ροπή στη λούφα. Γιατί να δουλέψει κάποιος όταν με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα ΟΑΕΔ, κοινωνικό μέρισμα, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση ρεύματος, κουπόνια για τζάμπα αγορές από λαϊκή και SM αθροίζει περισσότερα από όσα θα έπαιρνε εργαζόμενος;

Με την ψήφο σου, επιτρέπεις φορολογούμενε στις κομματικές συμμορίες, μπλε, πράσινες και κόκκινες να σε κλέβουν για...


 να το παίζουν φιλάνθρωποι για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, δεν θα έδινε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως επίδομα σε υγιείς τεμπέληδες. (Η πρόνοια για τους ανάπηρους είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.)  


Θα κατέβαζε τον φόρο στο 12% flat tax, θα απελευθέρωνε την Οικονομία και την αγορά εργασίας από τα δεσμά του κρατισμού και ο καθένας θα μπορούσε να παίξει μπάλλα και να βάλει όσα γκολ θέλει και μπορεί.

Κι αν όλα αυτά τα βρίσκετε αγαπητοί Γαλαζαίοι ανάλγητα νεοφιλελεύθερα δεν είναι δικές μου ιδέες. Είναι του Αποστόλου Παύλου. «Ει τις ου θέλει εργάζεσθαι, μηδέ εσθιέτω» παραγγέλλει στους Θεσσαλονικείς. 


Και συμπληρώνει: ουδέ δωρεάν άρτον εφάγομεν παρά τινος, αλλ' εν κόπω και μόχθω, νύκτα και ημέραν εργαζόμενοι, προς το μη επιβαρήσαι τινά υμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: