"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Χάχανα στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ

Λοιπόν, το πιο ενοχλητικό από όλα με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ότι φόρεσε το δερματινάκι του και το τζινάκι του και κατέβηκε την Κυριακή στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ούτε ότι είχε προϊδεάσει για αυτό με δήθεν διαρροές στα κομματικά έντυπα για την σημαντικότατη αυτή απόφαση. 

Ούτε ότι καθόταν και έγραφε διάφορες μακροσκελείς αναρτήσεις στο facebook για να μας επιβεβαιώσει ότι «κατεβαίνει πορεία». 

Ούτε ότι τελικά η συμμετοχή του στην πορεία ήταν για λίγες εκατοντάδες μέτρα και λίγες πόζες. 

Ούτε καν επειδή δεν τόλμησε να πάει ως την αμερικανική πρεσβεία. Ισως και γνωρίζοντας ότι αν υπήρχε και τέτοια εικόνα, θα έπεφτε το κράξιμο του αιώνα.  

Δεν ήταν καν τόσο ενοχλητικό ότι στην πορεία ο Τσίπρας κατέβηκε έχοντας στο πλευρό του τον Σκουρλέτη (εντάξει, γραμματέας του κόμματος είναι), τη Δούρου (τι ακριβώς είναι, πέρα από φίλη από τα παλιά;) και τους πρώην Πασόκους Μαριλίζα, Μωραΐτη, Μαδεμλή και λοιπούς

Ούτε και έχει τόση σημασία ότι, σαν να μην κατάλαβε ή να μην τον ένοιαζε τίποτε, συνέχισε να κάνει αναρτήσεις στο facebook τη Δευτέρα. Προσπαθώντας να οικειοποιηθεί την «ειρηνική» πορεία, να την κάνει περίπου κάτι σαν μαζική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και να ισχυριστεί ότι οι 40.000 συμμετέχοντες είναι περίπου υπό τις διαταγές του. 

 Το πιο ενοχλητικό από όλα είναι ότι...


 ο Τσίπρας τα έκανε όλα αυτά με αυτό το προκλητικό και συνάμα άδειο χαμόγελο στα χείλη. Ακόμη και απέναντι σε αυτά τα οποία ο ίδιος περιέγραφε ως δραματικά και σοβαρά, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται περίπου στα πρόθυρα της ακροδεξιάς εκτροπής και απειλείται από τον ολοκληρωτισμό των υμνητών της χούντας που βρίσκονται στην κυβέρνηση, «διαδήλωσε» χασκογελώντας, όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους στο πλευρό του. 

Να ήθελε να δείξει ότι στον πόλεμο πάμε με χαρά και με χαμόγελο επειδή δεν φοβόμαστε τίποτε;  

Θα μπορούσε, αλλά η ατολμία του να πάει ως την πρεσβεία άλλα μαρτυρά

Το είδε μάλλον σαν χάπενινγκ. Οπως είχε δει και τόσα πολλά άλλα σοβαρά και δραματικά που γίνονταν όσο κυβερνούσε και τα αντιμετώπιζε με το ίδιο αυτό προκλητικό και συνάμα άδειο χαμόγελο… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: