"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΤΣΟΓΛΑΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς το μπαχαλάκι της γειτονιάς μου

Φίλοι μου Αντιεξουσιαστές

Καταλαβαίνω ότι ένα παιδί που "βράζει το αίμα του" έχει διάφορους λόγους να είναι εξοργισμένο με εμάς, τους "βολεμένους", τους "διεφθαρμένους", τους "νοικοκυραίους", τους "φασίστες", τους "επαναστάτες του καναπέ", αυτούς που στα μάτια του εκπροσωπούν ό,τι μισεί περισσότερο, την αυθαίρετη Εξουσία και το Κατεστημένο.

Είναι όμως έτσι;

Περηφανεύεστε ότι εσείς βγαίνετε μόνο στο πεζοδρόμιο να κάνετε αγώνα κατά της διεφθαρμένης Εξουσίας. Αναρωτηθήκατε όμως, μήπως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα έχετε πολύτιμο χρόνο για ξόδεμα; Έχετε σκεφτεί πόσος θα είναι άραγε ο χρόνος σας για Επανάσταση όταν θα έχετε (με το καλό) 1-2 κουτσούβελα και μια σύντροφο και γέρους γονείς να φροντίσετε, δουλεύοντας γι αυτούς από νύχτα σε νύχτα;

Θεωρείτε τους εαυτούς σας "ασυμβίβαστους". Θέλετε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς θα κάνετε απέναντι στις μικρές ή μεγάλες αυθαιρεσίες του Εργοδότη σας, απέναντι στον ανίκανο ή ηλίθιο προϊστάμενο που σας πρήζει, όταν σκέφτεστε ότι στο τέλος του μήνα, ο μισθός που θα παίρνετε θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες αυτής της οικογένειας; Ειρωνεύεστε τον πατέρα σας, φουσκωμένοι από έπαρση, αλλά τον ρωτήσατε πόσα έπρεπε να καταπιεί για να σας μεγαλώσει;

Είσαστε έτοιμοι να κάψετε τους μπάτσους, που εκπροσωπούν το φασισμό της Εξουσίας. Διακρίνατε όμως ποτέ τον συνομήλικό σας, κάτω από το κράνος και πίσω από την ασπίδα, που είναι κι αυτός εξοργισμένος επειδή κάποια "κακομαθημένα κωλόπαιδα" τον θεωρούν προσάναμμα για τη φωτιά που θα κάψει το Παλιό και το Διεφθαρμένο; 


Γιατί έγινε άραγε "μπάτσος";  


Μήπως επειδή δεν είχε τις ευκαιρίες και την οικονομική άνεση να γίνει φοιτητής και να εκφράζει τις αποψάρες του;
 

Ποιοί είναι άραγε οι "νοικοκυραίοι" για τους οποίους μιλάτε με τόση περιφρόνηση; Μήπως είναι οι γονιοί σας που αγωνίστηκαν να σας μεγαλώσουν και να σας σπουδάσουν, που σας εξασφάλισαν μια στέγη και φαγητό, ντύσιμο, φροντιστήρια και τη διασκέδασή σας;  


Από αυτούς τους νοικοκυραίους παίρνετε το χαρτζιλίκι σας, συνεπώς είναι οι χρηματοδότες της Επανάστασής σας.

Επαίρεστε ότι είστε "αντιφασίστες". Νομίζετε σοβαρά ότι ο φασισμός είναι ένα προσδιορισμένο πολιτικό μπλοκ;  


Τον φασισμό, καμάρια μου, θα τον βρείτε να εκδηλώνεται από ΟΛΕΣ τις πολιτικές παρατάξεις, γιατί είναι ψυχική και διανοητική κατάσταση, δεν είναι πολιτική ιδεολογία. Και όταν σας αποκαλούν φασίστες κι εσάς, ψάχτε να βρείτε ποιες ενέργειές σας σας τοποθετούν σε αυτή την κατηγορία; Μήπως η βία, η συμπεριφορά του όχλου, οι επιθέσεις σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας, η δολοφονία του χαρακτήρα του;
 
Μας αποκαλείτε "επαναστάτες του καναπέ". Φιλαράκια μου, αγωνιστήκαμε για να μπορούμε να επαναστατούμε από τον καναπέ. Σας κακοφάνηκε που η ανάρτησή μου προχτές είχε 22000 αντιδράσεις και 8500 κοινοποιήσεις, γιατί επηρέασε πολύ περισσότερο κόσμο από όσο εσείς όταν καίτε μια γειτονιά. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μάθετε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ αυτό που σκέφτεστε και όχι να βγάζετε μουγκανητά και να τα σπάτε. Έτσι, είναι εγγυημένο ότι δεν θα πετύχετε τίποτα! 


Ναι λοιπόν, είμαι επαναστάτης του καναπέ, αλλά από τον καναπέ μου είμαι 1000 φορές πιο αποτελεσματικός από εσάς με τα στυλιάρια και τις μολότοφ.  


Συμβουλή μου, λοιπόν, σαν 30-40 χρόνια μεγαλύτερος από εσάς...


 αφήστε τα ζοριλίκια και μάθετε να μιλάτε και να γράφετε, αν θέλετε να αλλάξετε κάτι (και όχι με την ξύλινη γλώσσα που σας δίδαξαν να παπαγαλίζετε).

Και κάτι τελευταίο...  


Ας υποθέσουμε ότι πέτυχε η Επανάστασή σας, διαλύθηκε το σύμπαν και η διαχείριση της Κοινωνίας πέρασε στα χέρια σας.  


Θεωρείτε ότι έχετε την ικανότητα να ΧΤΙΣΕΤΕ; Τι ονειρεύεστε για την επόμενη μέρα και ποιες γνώσεις και ικανότητες αποκτήσατε για να το πετύχετε; Γιατί αν δεν το έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας, μάλλον έχετε θεματάκια που πρέπει να επιλύσετε με τον εαυτό σας.

Αν νομίζετε ότι είστε πιο μάγκες και έξυπνοι από το παλικάρι που σας φέρνει την πίτσα στη γιάφκα, ή δουλεύει στο εργοστάσιο, στα φορτηγά, στα γιαπιά και δεν έχει χρόνο ή είναι πολύ κουρασμένος μετά για να το παίξει επαναστάτης, φοβάμαι ότι έχετε νυχτωθεί σε μέρη μακρινά και ομιχλώδη.

Να τα ξαναπούμε σε 30 χρόνια, αν ζω, όταν θα είστε εσείς στη θέση μου; Έχω δει χιλιάδες πριν από εσάς να φοράνε κουστουμάκια στο τέλος και να γίνονται οι πιο φανατικοί υπηρέτες της Εξουσίας, κανονικοί Γεννίτσαροι, που εμείς οι πιο "μετριοπαθείς", ποτέ δεν γίναμε. Βλέπετε, εσείς ΗΔΗ υπηρετείτε κάποιους και τα συμφέροντά τους, ακόμα κι αν είστε πολύ αφελείς για να το αντιληφθείτε.

Για να αλλάξει η Κοινωνία, πρέπει να μάθουμε να ΧΤΙΖΟΥΜΕ και όχι να καταστρέφουμε. Το τελευταίο αυξάνει μόνο την Κοινωνική Εντροπία.

Χαιρετίσματα λοιπόν, στην Εξουσία, από μένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: