"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Σουηδία: 25% όσων φέρουν το όνομα «Αλί» έχουν ποινικό μητρώο

Επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Σουηδίας και από μία νομική βάση δεδομένων αποκάλυψαν ότι σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα που στη Σουηδία φέρουν το όνομα «Αλί» και ζουν στη χώρα έχουν ποινικό μητρώο. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας SAMHÄLLSNYTT.

Μία γρήγορη έρευνα στη βάση δεδομένων της Σουηδικής Στατιστικής Υπηρεσίας απεκάλυψε ότι 40.790 άνθρωποι με το όνομα Αλί ζουν αυτή τη στιγμή στη Σουηδία.  

Μία άλλη αναζήτηση στη βάση νομικών πληροφοριών LEXBASE – μία ιστοσελίδα και βάση δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πρόσωπα και εταιρείας που σχετίζονται με ποινικές δίκες – για το όνομα Αλί, έφερε 9.742 αποτελέσματα.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ξεκάθαρα ότι το 24% όσων φέρουν το όνομα «Αλί» και ζουν στη Σουηδία έχουν εμπλοκή σε ποινικά αδικήματα.

Στην έρευνά της, η εφημερίδα SAMHÄLLSNYTT απεκάλυψε παρόμοια αποτελέσματα και για άλλα ισλαμικά ονόματα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν 26.867 άνθρωποι με το όνομα Αχμέντ στη βάση δεδομένων της Σουηδικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Μία γρήγορη έρευνα για το όνομα Αχμέντ στο LEXBASE έφερε 4.944 αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους που φέρουν το όνομα Αχμέντ και ζουν στη Σουηδία έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Αναλόγως, για το όνομα Μουράντ, υπάρχουν 1.315 άτομα στη βάση της Σουηδικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Από αυτούς 274 συναντά κανείς στο LEXBASE, αριθμός που αντιστοιχεί στο 21%.

Ο μόνος τρόπος να εκτιμήσεις την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών:

Επειδή η σουηδική κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσίευση της εθνικότητος των εμπλεκομένων σε ποινικά αδικήματα από το 2005, είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαρτογραφήσει κανείς το ποιος διαπράττει τα αδικήματα αυτά.

Σε μία έρευνα του 2005, την τελευταία αυτού του είδους, οι άριθμοι είχαν δείξει ότι οι μη-γηγενείς άνδρες είχαν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα συμμετοχής σε σεξουαλικά αδικήματα σε σχέση με τους γηγενείς Σουηδούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: