"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (18/11/ΧΧΧΧ)

1307: Ο θρυλικός ελβετός πατριώτης Γουλιέλμος Τέλος σημαδεύει με το τόξο του και από απόσταση 50 μέτρων πετυχαίνει το μήλο στο κεφάλι του γιου του, κερδίζοντας το στοίχημα που είχε βάλει με τον αυστριακό κατοχικό διοικητή Χέρμαν Γκέσλερ.
1916: Απόβαση συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. («Νοεμβριανά»)
1928: Παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη η πρώτη ομιλούσα ταινία με ήρωα τον διάσημο ήρωα κινουμένων σχεδίων Μίκυ Μάους. Πρόκειται για την οκτάλεπτη ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ «Steamboat Willie» («Το Ατμόπλοιο Γουίλι»).
1901: Γεννιέται ο Τζορτζ Γκάλοπ, αμερικανός στατιστικολόγος και δημοσκόπος, ιδρυτής της επιστημονικής δημοσκόπησης, με την οποία ταύτισε το όνομά του.
1934: Γεννιέται ο Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας από τη Θάσο. («Ζήτα») 
1985: Πεθαίνει ο Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας, σημαντικός συνθέτης και ερμηνευτής του ρεμπέτικου τραγουδιού. 

2016: Πεθαίνει στα 60 της χρόνια νικημένη απ τον καρκίνο η τραγουδίστρια Sharon Jones


2017: Πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών ο Μάλκολμ Γιανγκ, θρυλικός κιθαρίστας και συνιδρυτής (μαζί με τον αδερφό του Άνγκους Γιανγκ) των AC/DC, του συγκροτήματος που δημιούργησε τον δικό του ήχο και θεωρείται από τις πρώτες χαρντ ροκ μπάντες παγκοσμίως.
2017: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 5ο ετών ο διάσημος αρσιβαρίστας γνωστός και ως «Ηρακλής τσέπης» (είχε ύψος μόλις 1,47μ) Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: