"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Γράφτηκε το πρώτο σύνθημα για τον ΠΑΟΚ στο βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης


 
Με την λέξη «ΠΑΟΚ», τιμής ένεκεν οπαδοί του δικεφάλου του Βορά, εγκαινίασαν και εκείνοι, χθες, πρώτη ημέρα παρουσίας του νέου βαγονιού στην πόλη, το μετρό της Θεσσαλονίκης.

 
Για την αναγραφή της λέξης χρησιμοποιήθηκε ένα απλό μαύρο σπρέι, ενώ ο ακριβής χρόνος που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη «εικαστική παρέμβαση» παραμένει αδιευκρίνιστος.

 
«Πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία που δείχνει την πρόθεση των κατοίκων της πόλης να καλωσορίσουν το μετρό και να το κάνουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.

 
Μάλιστα ενθάρρυνε τους οπαδούς και των άλλων ομάδων της συμπρωτεύουσας να κάνουν το ίδιο ώστε οι συρμοί να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν να μοιάζουν με τα λεωφορεία της πόλης.

 
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιάσει ο ίδιος προσωπικά την έναρξη της συνθηματογραφίας στο μετρό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γράψει κι εκείνος κάτι με σπρέι – που θα αφορά πιθανότατα τον κύριο Μητσοτάκη. 



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: