"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Σα στο σπίτι σας!

 
 
Είχαμε κι εμείς τέτοια θεματάκια με τον τρίτο, αριστεροδεξιά όπως βγαίνεις από το ασανσέρ.  
 
 
Το διαμέρισμα ήταν σαν το προαύλιο της ΕΡΤ σε φάση ηρώου πεσόντων
 
 
Το «σκάσε» του Τσακνή ήταν μόνιμη επωδός, ενώ τα μπινελίκια της κυρίας διέφευγαν από την πόρτα με τους έξι τρόπους κλειδώματος, διαποτίζοντας την καθημερινότητά μας με τη δική τους καθημερινότητα.
 
 
 
Φοβήθηκα ότι τη σφάζει, ότι εκείνη του βάζει ηλεκτρόδια στα αχαμνά και μετά πατάει το start και ζήτησα την αρωγή του οικείου αστυνομικού τμήματος, πλην όμως το όργανον μου του ξέκοψε. Οικογενειακό άσυλο, και τα σκυλιά δεμένα.
 
 
Πάνε τώρα τρία χρόνια που προχωρώ γαβγίζοντας, με το σουγιά στο κόκαλο και το λουρί στο σβέρκο, αλλά τώρα μόλις αρχίζω να καταλαβαίνω με ποιο δικαίωμα η Μακρή παραληρεί, με ποιο δικαίωμα ο Τσακνής την προτρέπει από μικροφώνου να βγάλει τον σκασμό.  
 
 
Και το χειρότερο; 
 
 
Γιατί όλα αυτά μου φαίνονται πλέον φυσιολογικά και δεν βγαίνω με το νυχτικό στο μπαλκόνι να φωνάξω αγιούτο.
 
 
Απλούστατον. Αν κάτι διέλυσε ολοσχερώς αυτός ο συρφετός, είναι...
 
 ό,τι μέχρι πρότινος λογαριάζαμε για δημόσιο, μετατρέποντάς το με μιας σε οικογενειακό του νιτερέσο
 
 
Για να το πω και επαναστατικά, μας απαλλοτρίωσαν. Εμπηξαν πάνω μας σημαία Λιβερίας, έκαναν τη δημόσια σφαίρα το τσαρδάκι τους που όση σχέση έχει με τη δημοκρατία άλλη τόση έχω εγώ με το υποβρύχιο ψάρεμα. Κουτρουβαλώντας από το πάνω διάζωμα της δημοκρατίας, βρέθηκα στην τρύπα του μαλλιαρού τρωγλοδύτη που ό,τι έβλεπε το μάτι του ήταν δικό του κι όπου έπεφτε το ρόπαλό του ήταν δικαιωματικά σεξουαλικό του τρόπαιο.
  
 
Δεν είναι κι άσκημα στην επικράτεια των Φλιντστόουνς, αρκεί βεβαίως να είσαι εσύ εκείνος που έχει το ρόπαλο.
 
 
Τούτου δοθέντος, είχε δίκιο ο Τσακνής που της είπε σκάσε, δίκιο κι εκείνη που τον έλουσε πατόκορφα.  
 
 
Δίκιο βουνό και οι δικοί μας άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν τον ψεκασμένο. Γιατί το κτίριο της Βουλής έχει τοίχους χοντρόπετσους που το μονώνουν τέλεια. Εξω να κάνει ζέστη του κερατά και να γυρνάς σαν διψασμένο αδέσποτο γαβγίζοντας πια και τη σκιά σου. Γαβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: