"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΡΙΖΟΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Αλέξη παρα τα κωλοδάχτυλα του asset-Γιάνη, είμαστε χώρα Δικαίου κι εσύ ΔΕΝ είσαι Καίσαρας να γυρίσεις τον αντίχειρα προς τα κάτω και να γίνεις Γιουσουφάκης! Αν είναι να εκδώσεις τους 8 Τούρκους καλύτερα δώσε στα χέρια τους ένα πιστόλι με μία σφαίρα στον καθένα για να δώσουν μόνοι τους ένα τέλος στην ζωή τους...



Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί – οπαδοί του πραξικοπήματος ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην χώρα μας. Ο Ερντογάν ζητάει έκδοσή τους


«Γιατί να τους κρατήσω στην φυλακή και να τους ταΐζω», αναρωτήθηκε ο Σουλτάνος στο CNN, αιτιολογώντας την επαναφορά της θανατικής καταδίκης.  


Τι θα κάνεις Αλέξη; Θα τραβήξεις την σκανδάλη; Διότι η έκδοση αυτή σημαίνει καταδίκη σε θάνατο…


Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα καρτ. Δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η πολιτική τοποθέτηση των διωκόμενων. Σημασία έχει ότι διώκονται, ότι απειλείται η ζωή τους. Είναι ο ορισμός για την αποδοχή του αιτήματος του πολιτικού ασύλου.


Συμμετείχαν, λέει, στο πραξικόπημα, σε μία παράνομη πράξη κατά μιας νόμιμης κυβέρνησης. Αλίμονο αν μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Ο ικέτης είναι ιερό πρόσωπο. Η αίτηση ασύλου ισοδυναμεί με την προσφυγή του σε ιερό, επικαλούμενος τους πανάρχαιους Νόμους των Θεών και των Ανθρώπων που είναι υπέρτεροι της πολιτικής και προστατεύουν το δικαίωμα στη ζωή.


Αλλά σε ποια χώρα θα τους στείλουμε πίσω; Στην Τουρκία απολύονται και φυλακίζονται καθημερινά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστές, πανεπιστημιακοί. Το κράτος δικαίου βρίσκεται υπό κατάλυση. Ξέρουμε καλά ότι οι οκτώ δεν θα έχουν εκεί μία δίκαιη δίκη.


Πριν τριάντα χρόνια, σύντροφοι, η χώρα μας έδιδε άσυλο σε Αριστερούς Τούρκους, κυνηγημένους από τους στρατοκράτες της Άγκυρας. Για το τότε καθεστώς της Τουρκίας επρόκειτο για «τρομοκράτες». Η Τασία Χριστοδουλοπούλου και το «δίκτυο» θα πρέπει να θυμούνται σχετικά, δεν μπορεί να ξέχασαν. Στην χώρα μας βρήκαν καταφύγιο πολλοί κατατρεγμένοι. Άνθρωποι που αν δεν έβρισκαν άσυλο στην Ελλάδα θα είχαν πέσει από το μαχαίρι του δήμιου. Δεν ενδώσαμε τότε στην αφόρητες πιέσεις και καλά κάναμε. 


Αλέξη Τσίπρα, γιατί σήμερα, θα πρέπει εσείς, Αριστεροί άνθρωποι, να ενδώσετε στον Σουλτάνο;


Μα, είναι πραξικοπηματίες! Αυτό είναι το επιχείρημα. Δεν στέκει! Άνθρωποι είναι που αν γυρίσουν πίσω κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι Τούρκοι κεμαλικοί. Θα μπορούσαν να είναι Δεξιοί Κινέζοι, Αριστεροί Σαουδάραβες ή ό,τι άλλο.


Δεν μπορούν οι… αρμόδιες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ να μας έχουν πρήξει επί σειρά ετών για τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών από την άλλη άκρη του κόσμου και να κλείνουν τα μάτια τους σε μία τόσο ξεκάθαρη περίπτωση.  


Δεν μπορεί ...
να υποχωρήσουμε σε ένα τέτοιο αίτημα.


Αλέξη Τσίπρα μην το κάνεις. Καλύτερα δώσε στα χέρια τους ένα πιστόλι με μία σφαίρα στον καθένα για να δώσουν μόνοι τους ένα τέλος στην ζωή τους. 


Πρόσφερέ τους την επιλογή ενός έντιμου θανάτου. Η έκδοσή τους είναι μία ατιμωτική πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: