"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Ραγιάδες-Ντελιβεράδες των Τούρκων

Αν χτυπήσει μαύρα μεσάνυχτα το τηλέφωνό σας, μην ανησυχήσετε. Κάποιος Τούρκος υπουργός θα θέλει να σας ζητήσει να του κάνετε θέλημα




Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ηγέτιδα τάξη της χώρας μας είθισται να εκτελεί μετακομίσεις, μεταφορές και εν γένει να ικανοποιεί όλες τις παραγγελιές των γειτόνων.  


Μεράκλωσαν οι Σελτζούκοι βεζίρηδες και γουστάρουν να δουν γιουσουφάκι να στριφογυρνά το σκαρπινάκι του σε τσαχπίνικο (όχι βαρύ, αλλά αυτό το συγκεκριμένο το «ντεμί» που τους εξάπτει) ζεϊμπέκικο;  


Μια βόλτα θα έρθουν από δω και θα την καταβρούν! Το κατάστημα έχει γυμνασμένο και ασίκη πολιτικό, που μιλά σπαστά τα ελληνικά, φορά μύστακα δερβίσικο, παρλάρει σέξι τα αμερικάνικα και προσφέρει χορούς προς τέρψιν των σημαινόντων γειτόνων.

 
Το κέφι βγαίνει εκτός ελέγχου, η παρέα έχει πυρακτωθεί από τον πόθο για ξέφρενα «γούστα»; 


Η ελληνική κυβέρνησις είναι εδώ και πανέτοιμη να διασκεδάσει όπως πρέπει την εκλεκτή οθωμανική πελατεία της. Μια από τις ατραξιόν του καταστήματος είναι το γκουρμέ πιάτο «Αμπντουλάχ Οτσαλάν», που παραδίδεται στο πιτς φιτίλι σε οποιαδήποτε περιφέρεια της τουρκικής επικρατείας. Τούτη η παραγγελιά δεν παραδίδεται έτσι απλά αλλά προηγούνται όλα τα κινηματογραφικού τύπου «προκαταρκτικά», που σπάνε ταμεία στην τηλεθέαση. Ταξίδια στην εξωτική Κένυα, αεροπλάνα, πρακτοριλίκια, κυρίες Κατεχάκη, μεγάλοι τραγουδιστές, Κινέζοι από το Κορακοχώρι Ηλείας και δεν συμμαζεύεται. 


Μαζί με το έδεσμα Οτσαλάν παραδίδεται και ένα ανεκτίμητο δώρο στους πελάτες: η εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδας - κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να αγοραστεί και συχνά προσπαθούν να πουλήσουν οι κρατούντες.

 
Τώρα ετοιμαζόμαστε για την επόμενη παράδοση. Οκτώ σε ένα, νοικοκυρεμένα. Το παραδοτέο προϊόν μας...

είναι «στασιαστές» αξιωματικοί, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο σε μια Ελλάδα που όποιος θέλει μπαίνει.  


Εμείς, όμως, είμεθα κράτος δικαίου και θα τους δώσουμε στον δημοκρατικά εκλεγμένο σουνίτη Χομεϊνί και αφανή χρυσό χορηγό του ISIS


Μη φοβάστε, δεν θα πάθουν και τίποτα. Το πολύ πολύ να τους καθαρίσουν ή να τους βασανίσουν σαν τους άλλους στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι ισλαμιστές του Ερντογάν και βλέπουμε στις φωτογραφίες.
 

Σιγά, τι μας νοιάζει εμάς. Δυο μέτρα από την τσέπη μας κι όπου θέλει ας είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: