"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Σουλεϊμάν Β΄ ο Μικροπρεπής

Aπο τον aNameToCome


Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής


Μετά την απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που για μας αποτελεί την μέγιστη ασέβεια προς τα ιερά και τα όσια και την απαγόρευση της εξόδου από την χώρα (προφανώς για να μην τους προσλάβει και αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ), ο Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύει πως είναι όντως ένας πράος και μετριοπαθής ηγέτης με μια σειρά αποφάσεων που γίνονται γνωστές σιγά-σιγά.  


Καταρχάς, οι νεκροί πραξικοπηματίες δεν θα ταφούν για να γλυτώσουν οι συγγενείς τους από τα έξοδα της κηδείας και τα σούρτα-φέρτα στους τάφους για να ανάβουν καντήλια κλπ.  


Ακολούθως, ζητήθηκε η παραίτηση όλων των πρυτάνεων των πανεπιστημίων αλλά και άλλων 15.000 υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος όπου θα διδάσκεται το Κοράνι 24 ώρες την εδομάδα σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια ενώ θα υπάρχουν και μαθήματα δεσίματος της μαντήλας στα κορίτσια και ειδικά μαθήματα ανάπτυξης του σωστού μυστακίου για τα αγόρια


 Η πιο προοδευτική όμως μεταρρύθμιση θα είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες κάτι που αναμένεται να ενθουσιάσει όχι μόνο τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν πλέον την τέλεια δικαιολογία για να μην ανοίξουν ποτέ την πόρτα τους στην Τουρκία αλλά και όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις οι οποίες δεν είχαν με τι να ασχοληθούν.  


Ο Ερντογάν δε δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν την τρομοκρατία όχι μόνο διότι η Kardashian έκανε ρόμπα την Taylor Swift αλλά και γιατί δεν εκδίδουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην μέντορα και νυν μισητό εχθρό του Ταγίπ στην Τουρκία, παρότι η Τουρκία δεν έχει κάνει καν επίσημο αίτημα για την έκδοση του.  


Παρόμοιο αίτημα έγινε και για τους 8 υπηκόους Τουρκίας που έφτασαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και φέρονται ως πραξικοπηματίες παρότι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι απλώς κυνηγούσαν ένα Pokemon.  


Η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα και φέρεται διατεθειμένη να το ικανοποιήσει αν η τουρκική πλευρά μας αφήσει να κρατήσουμε το ελικόπτερο μπας και το πουλήσουμε στο γιουσουρούμ και ρεφάρουμε λιγάκι.  



Πολλά λέγονται για το πραξικόπημα αυτό, ότι ήταν ερασιτεχνικό, ότι το οργάνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν για να έχει ένα άλλοθι για τις παραπάνω εκκαθαρίσεις και άλλα πολλά, από την πολύ πετυχημένη του έκβαση του όμως εγώ θα πρότεινα να διερευνηθεί και η εμπλοκή του Γιάνη Βαρουφάκη μια και...
 το σχέδιο έμοιαζε πολύ με το περιβόητο Plan X της οικονομικής διάνοιας που είχαμε για ΥΠΟΙΚ. 


Η παρτίδα για τον Ερντογάν που στο παρελθόν για ψύλλου πήδημα μπλόκαρε την πρόσβαση στο internet και απαγόρευε τις διαδηλώσεις, φαίνεται ότι σώθηκε όταν το CNN Turk τον έβγαλε ζωντανά μέσω facetime και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει έκκληση στους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους. Αξέχαστες θα μας μείνουν και οι εικόνες ύμνος προς τη Δημοκρατία όπου μειλίχιοι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους προς απλούς στρατιώτες λιντσάροντας και μαστιγώνοντας τους, ενώ κάποιοι δε δίστασαν να αποκεφαλίσουν κάποιους στην προσπάθεια τους να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από έντονους πονοκεφάλους.  


Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η διολίσθηση της γείτονος προς τον θρησκευτικό φανατισμό, αλλά από τη στιγμή που έχουμε υπουργό Εθνικής Αμύνης τη Κέλι ΜακΓκίλις, η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: