"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Να τους πνίξουμε όλοι μαζί!"


Στο τέλος αυτό θα γίνει. Μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει η Ευρώπη από πάσης φύσεως και φυλής μετανάστες θα λάβει συν τω χρόνω τα μόνα αποτελεσματικά μέτρα. Φράχτες και ναρκοπέδια στα χερσαία ευρωπαϊκά σύνορα ή η κάθε ευημερούσα χώρα προς ίδιον όφελος, και στο Αιγαίο κοινές περιπολίες ευρωπαϊκών σκαφών που θα βουλιάζουν κάθε σκάφος που μεταφέρει μετανάστες, ώσπου στο τέλος κι αυτοί οι δυστυχείς να συνειδητοποιήσουν ότι είναι προτιμότερο να πεθαίνουν στις πατρίδες τους παρά σε άγνωστα εχθρικά εδάφη και ξένες θάλασσες


Ακούγεται αυτό ως οργουελικό σενάριο, κι όμως ο Οργουελ μένει στην Ιστορία επειδή επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών, όπως επίσης και η Κασσάνδρα θα μένει αιώνιο σύμβολο της εκπλήρωσης όλων των απαίσιων προφητειών.


Ξέρετε γιατί εγκλωβίστηκαν εκατομμύρια Εβραίοι στην Ευρώπη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βρήκαν φριχτό τέλος; 

Είναι που δεν πίστευαν ότι ο άνθρωπος μπορεί να διαπράξει όλα αυτά που διέπραξε. 

Ολοι γνωρίζουν ότι δεν ανακόπτονται οι ροές με άλλον τρόπο, αλλά μας ζητούν να σταματούμε εμείς τις βάρκες των μεταναστών μεσοπέλαγα και να τις εξαναγκάζουμε να επιστρέψουν στην Τουρκία.  

Και λοιπόν τι πρέπει ο Ελληνας να κάνει την παραγεμισμένη βάρκα που θα του κολλήσει στο περιπολικό ή στη φρεγάτα;  

Αν δεν τη βουλιάξει, άλλος τρόπος δεν υπάρχει να την αναγκάσει να επιστρέψει. Εμμέσως πλην σαφώς οι άρχοντες της Ευρώπης μας εξωθούν να γίνουμε δήμιοι και εκείνοι να κοιτάζουν αλλού!


Μπορούμε σε αυτό να απαντήσουμε ρεαλιστικά και αποστομωτικά λέγοντάς τους περίπου: «Κύριοι, εμείς την έχουμε καμένη τη γούνα μας και έχουμε στην πραγματικότητα απολέσει την εθνική κυριαρχία και υπερηφάνεια. Ετσι κι αλλιώς για να αλλάξουμε μια καμένη λάμπα χρειαζόμαστε την άδειά σας. Λοιπόν αναλάβετε εσείς τη φύλαξη των θαλάσσιων ευρωπαϊκών συνόρων, σας το εκχωρούμε και αυτό το κυριαρχικό μας δικαίωμα που δήθεν το κρατάμε να φοβερίζουμε τους Τούρκους, και ελάτε εσείς να κάνετε αποτελεσματική φύλαξη εφόσον εμείς είμαστε ανίκανοι ή φιλάνθρωποι και συνεπώς ακατάλληλοι για Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες. Ελάτε να μας δείξετε πώς απωθείς από θαλάσσης μετανάστη χωρίς να τον πνίξεις, διαφορετικά αφήστε τα προσχήματα και ελάτε να τους πνίξουμε όλοι μαζί»


Ολα αυτά φαίνονται μακάβρια και... αντεθνικά, όμως... 
ας μην κρυβόμαστε πίσω από τη διαφανή στολή του γυμνού βασιλιά, δυστυχώς δεν έχουμε πλέον εθνική κυριαρχία, ας τους εκχωρήσουμε το προνόμιο να βουλιάζουν τις βάρκες! Ο γράφων ξέρει από σύνορα, αν φυλάσσονται και πώς. Τριάντα μήνες θητεία συνόρων στο κρίσιμο 1974, εκ των οποίων οι είκοσι στην Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: