"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Παραμύθια με δράκους


Οχι ότι ο πολιτικός εμπαιγμός έχει «χρώμα» αλλά στην περίπτωση της ροζ-κόκκινης κυβέρνησης δεν έχει όριο. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένας εσωτερικός φραγμός, κανένας δισταγμός, καμία αμηχανία, κανένα φρένο σε σχέση με τα όσα εκστομίζονται -συνήθως επιθετικά- από τα επίσημα χείλη.  


Χθες είχαμε την επίσημη πρώτη τoυ briefing, της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη. Η οποία με απόλυτη φυσικότητα και με το ύφος του ανθρώπου που πιστεύει βαθιά αυτά που λέει ανέπτυξε μια θεωρία συνωμοσίας αντάξια των επικών θεωριών που ακούσαμε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι την υπογραφή του 3ου Μνημονίου. Θεωριών στις οποίες το Σύμπαν συνωμοτούσε για να ανατρέψει την «ατίθαση» επαναστατική κυβέρνηση της Ελλάδας για να μην επαναστατήσει πρώτα ο ευρωπαϊκός Νότος και στη συνέχεια οι προλετάριοι Ευρώπης-ΗΠΑ και, γιατί όχι, Ασίας.

 
Τώρα πάλι συνωμοτούν εναντίον της… μνημονιακής πλέον κυβέρνησης οι ίδιοι που συνωμοτούσαν και πριν: τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Αυτά προφανώς κατέβασαν στους δρόμους από τους επιστημονικούς συλλόγους ως τους αγρότες της χώρας και αυτά προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, «τα δύο μέρη βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και επικοινωνία»…. Τώρα πώς στην ευχή κλείνοντας το briefing πληροφόρησε τους πολιτικούς συντάκτες ότι αύριο δεν θα γίνει η ενημέρωση διότι είναι ημέρα… απεργίας και πώς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση στην οποία χαιρέτιζε τη γενική απεργία καλώντας τους φορείς να παρέμβουν «αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος» είναι ένα… μυστήριο! Αριστερό μυστήριο, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. 
 

Το μεγάλο μυστήριο όμως που πρέπει να απαντηθεί κάποια στιγμή είναι...  
αν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα έχουν κάποιο κοινό και μείζονα, σοβαρό λόγο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.  


Διότι, πριν μπορεί και να υπήρχε λογικοφανής βάση στις θεωρίες συνωμοσίας. 


Μετά τη νέα δανειακή σύμβαση όμως τι ακριβώς δεν κάνει η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα που δεν είναι απολύτως σύμφωνο με τα όσα… νεοφιλελεύθερα συμφώνησε; Και ποιος από ντόπιους και ξένους είναι τόσο ανόητος ώστε να μη θέλει αριστερή κυβέρνηση να παίρνει νέα σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα; 


Ποιος δεν προτιμά να υλοποιούνται ιδιωτικοποιήσεις και να προχωρά η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με «επαναστατικές» υπουργικές υπογραφές;  


Να ασκείται οικονομική διπλωματία σε ανώτατο επίπεδο με ultra καπιταλιστικούς όρους και να φωτογραφίζονται όλοι χαμογελαστοί χωρίς όμως γραβάτα; 


Αυτά που λέγονται λοιπόν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κανείς δεν τα πιστεύει. Λέγονται μήπως και συσπειρωθούν οι πολλοί εν τέλει αφελείς πολίτες που αρέσκονται σε παραμύθια με δράκους και μάγισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: