"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Μπάτε Τούρκοι αλέστε»

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


Την πίσω πόρτα του Αιγαίου, και με Δούρειο Ίππο το ΝΑΤΟ, ανοίγει η Τουρκία μετά τη συμφωνία Ερντογάν – Μέρκελ, στις πλάτες βεβαίως της Ελλάδας.


Χωρίς να ερωτηθεί η κυβέρνηση αποφασίστηκε τη Δευτέρα η εμπλοκή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Προσφυγικό. Βλέποντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να πράξει τα στοιχειώδη για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, Γερμανία και Τουρκία βάζουν στο παιχνίδι την Ατλαντική Συμμαχία. 


Πρόκειται όμως για μια πολύ ύπουλη υπόθεση.


Ενδεικτικό είναι ότι την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ που έκανε την πάπια μπροστά στον Ερντογάν και δεχόταν τις προσβολές τους.


Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων».


Ο ίδιος επανέλαβε ότι «τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».


Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Τα παραπάνω ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Την ίδια στιγμή, όμως, ο Μουζάλας έλεγε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής να κλείσουν τα σύνορα.


Τι έχουμε λοιπόν εδώ:  


Νατοϊκές δυνάμεις θα έρθουν στο Αιγαίο και θα ελέγχουν τα... τουρκικά παράλια. Εννοείται ότι στις δυνάμεις αυτές υπάρχουν στρατιώτες από πολλές χώρες, όπως από την Τουρκία. Εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι περιπολούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.  


Αν φύγει κανένας διακινητής και πάει στα ελληνικά ύδατα τι θα κάνουν; Δεν θα μπουν μέσα; 


Μήπως δηλαδή δημιουργείται μια ντε φάκτο κατάργηση της κυριαρχίας της Ελλάδας στα ύδατά της; 


Μήπως από την πίσω πόρτα μπαίνουν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, με την κάλυψη του ΝΑΤΟ και τις ευλογίες της ΕΕ;


Τελικά μήπως ήξεραν κάτι εκείνοι που έλεγαν ότι μια αδύναμη Ελλάδα, με το οικονομικό πρόβλημα ανοικτό θα είναι εύκολο «θήραμα» στα εθνικά θέματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: