"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι κατά ΣΥΡΙΖΑ... πλούσιοι των 12.000 ευρώ


«Κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 € δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» δήλωσε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Επανέλαβε σχεδόν με τα ίδια λόγια όσα είχε πει προ τριμήνου ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.
 

Με μια απλή διαίρεση ένας εργαζόμενος με δηλωθέν εισόδημα 12.000 € το χρόνο έχει μεικτές αποδοχές 857,14€ το μήνα. Ουσιαστικά βάζει στην τσέπη του 14 καθαρούς μισθούς των 710€ μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών.
 

Κάπου εκεί βάζει το όριο του πλούτου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να πετάει ως ωραίο πυροτέχνημα την επιβολή κλίμακας 50% ή ακόμα και 60% στα πολύ ψηλά εισοδήματα, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι πως 2 στους 3 πολίτες θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα από τα μέτρα που προωθούνται.
 
Και ας λαϊκίζει ασύστολα ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας πως «εμείς με τις γραβάτες και τα μαντηλάκια με εισοδήματα 40.000 € και 60.000 € δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε» βάζοντας και τον εαυτό του στην ίδια κατηγορία.
 

Η αλήθεια είναι πως πολλοί -όχι όλοι- επαγγελματίες δεν είχαν μάθει να τα δηλώνουν. Και το πρόβλημα είναι πως ούτε τώρα τα δηλώνουν. Αν, μάλιστα, αυξηθούν υπερβολικά οι συντελεστές φορολόγησης και εισφορών τότε θα… δηλώνουν ακόμα λιγότερα.
 
Αλλά μια και η συζήτηση πάει στο θέμα της φοροδιαφυγής, τι κάνει γι’ αυτό η κυβέρνηση; 


Γιατί δεν προχωράει τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών; 


Γιατί δεν προχωράει το σύστημα εισροών - εκροών στα διυλιστήρια, για να μπλοκάρει το λαθρεμπόριο πετρελαίου; 


Γιατί δεν προχωρά το… ξακουστό περιουσιολόγιο; 


Προφανώς δεν θέλει. 

 
Από την άλλη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «σοσιαλιστικό» μοντέλο όπου μισθοί και συντάξεις θα κυμαίνονται γύρω στα 500 € και όποιος τυχαίνει να βγάζει κάτι παραπάνω θα είναι δαχτυλοδειχτούμενος και… εκπρόσωπος του κεφαλαίου. 


Και θα πρέπει να πληρώσει κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. 


Μέχρι... 
να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά ό,τι έχει απομείνει από τη μεσαία τάξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: