"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (11/2/ΧΧΧΧ)

660 π.Χ: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.

1945: Υπογράφεται η Συνθήκη της Γιάλτας (πόλη με ελληνικής προελεύσεως τοπωνύμιο, παραφθορά της λέξης «αιγιαλός» στην περιοχή της Κριμαίας ­ σημερινή Ουκρανία) η οποία σήμανε και τυπικά το τέλος του πολέμου. Σε αυτή τη συνάντηση η οποία είχε ξεκινήσει απ τις 4 Φεβρουαρίου καθορίστηκε η μελλοντική μορφή του ευρωπαϊκού χάρτη, η οποία και διατηρήθηκε για τις επόμενες δεκαετίες. Η Σοβιετική Ενωση, σύμμαχος τότε της Δύσης, εχρίσθη κυρίαρχος της Ανατολικής Ευρώπης.

1959: Μονογράφεται στη Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές η συμφωνία για την ανεξαρτησία της Κύπρου.

1964: Το Γενικό Χημείο του Κράτους δίνει την έγκρισή του για την κυκλοφορία της Coca Cola στην Ελλάδα.

1966: Ενώπιον 40.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο, η ΑΕΚ νικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 74-66 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ.

1979: Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί αναλαμβάνει την εξουσία στο Ιράν.

1776: Γεννιέται ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

1847: Γεννιέται ο επιχειρηματίας και εφευρέτης Τόμας Έντισον, με 1.093 πατέντες στο ενεργητικό του. Οι συμαντικότερες εφευρέσεις του ήταν αυτή του ηλεκτρικού λαμπτήρα, του γραμμοφωνου και τον τηλέγραφου.

1969: Γεννιέται η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον. (Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Τζένιφερ Αναστασάκη) 
 
 
 
 
 
 
 
2014:Πεθαίνει στα 85 της η σταρ του Χολιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: