"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ψηφίστε με επιτέλους ζώα, ε ζώα!


Ηγγικεν η ώρα για τον «γραφικό» αλά κάρτ, τον Βασίλη τον Λεβέντη… Τον εραστή της πολιτικής, που παράλληλα ανέπτυξε μαζί με την ακραία τηλεπερσόνα και μια πιο συμβατική, για να διασφαλίσει κι αυτός τα προς το ζην ώστε να μπορεί απερίσπαστος να πολιτεύεται σ’ αυτόν τον τόπο…. Και με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα δοκίμασε και με τη Ν.Δ. επί Μητσοτάκη δοκίμασε, αλλά τα «ζώα» δεν τον ψήφιζαν. Τα καλύτερα τηλεοπτικά ήταν όταν είχε έναν άλλον star, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ετεροθαλή αδελφό του Ανδρέα, αλλά και μ’ αυτόν τα ’σπασε. Δεν χωρούσαν δύο πολιτικοί τέτοιου μιντιακού διαμετρήματος σε ένα μικρό κόμμα. Μεταξύ μας… ούτε σε μεγάλο χωράνε όπως βλέπουμε αυτές τις μέρες με τον εν διασπάσει ΣΥΡΙΖΑ!
Σε αυτές όμως τις εκλογές μετά την αναπάντεχη δυναμική της Ενωσης Κεντρώων τον Ιανουάριο, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση: Ή τώρα ή ποτέ… Η Βουλή των Ελλήνων, που θα μας μείνει αξέχαστη ως προς το πρώτο οκτάμηνο του 2015, μπορεί να γίνει ακόμη πιο αξέχαστη και να υποδεχθεί για πρώτη φορά το κόμμα του Βασίλη του Λεβέντη, τον οποίον έχουν ήδη «υποδεχθεί» συστημικά media με τη δέουσα σοβαρότητα. Βλέπετε, όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι δεν ξεχνούν τι έγινε το 1994 με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στην εκπομπή «Προφίλ» στον ΑΝΤ1 και τον Βασίλη τον Λεβέντη που καταριόταν από το δικό του κανάλι, το «Κανάλι 67», τους πάντες. Η πρόθεση ήταν μια cult συνέντευξη, αλλά στην πράξη προέκυψε μια ακατανόητη ειρωνική εκπομπή με αποκορύφωμα το αστειάκι με τις πίτσες στο studio και τον πρόεδρο να φεύγει εγκαλώντας το δημοσιογράφο για ανεντιμότητα και βρομιά… Αυτά παθαίνει κανείς όταν παίζει σε γήπεδο πολιτικών ταλιμπάν όπως το ’παθαν όλοι όσοι αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το άλλο «φρούτο» το δηλητηριώδες, αυτό της Χ.Α. Επίσης, καμιά τριανταριά-σαράντα χρόνια στα πολιτικά δρώμενα, πλην αζήτητα, της Βουλής, που επίσης έγιναν εν μέσω κρίσης trendy και συνεχίζουν ευδόκιμα την πορεία τους εντός, εκτός και επί τα αυτά, Βουλής και φυλακής.

Το μαγικό σε αυτή τη χώρα είναι ότι 


Στην περίπτωση του Βασίλη του Λεβέντη μιλάμε για τηλεπερσόνα όχι για… φιμωμένο κ.λπ. άγνωστο στο ευρύ κοινό πολιτικό. 

Αν ρωτήσετε κάποιον εν δυνάμει ψηφοφόρο του, θα σας πει είτε ότι θέλει να κάνει πλάκα με τους υπόλοιπους της Βουλής που θα φρικάρουν είτε γιατί πιστεύει ότι τελικά δικαιούται κι αυτός μετά από τόσα χρόνια μια θέση στη Βουλή. «Γιατί χειρότερος είναι απ’ όλους αυτούς;». Μην τον ρωτήσετε γιατί δεν ψηφίζει ποτέ τον καλύτερο, τον άριστο. Θα χάσετε και χρόνο και ψυχραιμία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: