"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Γιατί θα αποτύχει η πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες


Ενώ οι μεταναστευτικές ροές από την Λιβύη προς την Ευρώπη έχουν σταθεροποιηθεί στις 115.000 εφέτος στην Ελλάδα ως τις 2 Σεπτεμβρίου Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών,   είχαν φτάσει  για το 2015, περίπου 245.000 άνθρωποι. 

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έφταναν 3.000-4.000 άτομα την ημέρα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν αποφάσεις για να περιορίσουν αυτές τις ροές. Θα δημιουργήσουν κέντρα καταγραφής των προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο, θα δακτυλοσκοπούν τους εισερχόμενους και θα μοιράζουν το βάρος στις χώρες της Ένωσης. 

 Στην Τουρκία υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από τη Συρία και τουλάχιστον  ένα εκατομμύριο άνθρωποι από το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουλέψουν μόνο σαν «δούλοι» (10 τουρκικές λίρες την ημέρα, 3 δολάρια, 4 ευρώ) δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία ούτε να εξετασθούν στα νοσοκομεία. Η Τουρκία δηλαδή μετατρέπει τους πρόσφυγες πολέμου σε οικονομικούς πρόσφυγες.  

Λέτε να είναι σε θέση να το αλλάξουν αυτό οι ευρωπαϊκές αποφάσεις;

Ταυτόχρονα η κ. Μέρκελ παραδέχεται πως έχει και εκείνη ευθύνη για την ανεπαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος του ΟΗΕ για τη σίτιση που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν επί εβδομάδες νηστικοί, χωρίς τροφεία, οι Σύριοι πρόσφυγες στις χώρες της Μέσης Ανατολής.  

Μαντέψτε τώρα ποιες χώρες δεν δίνουν χρήματα για τη σίτιση των προσφύγων; 


Η Αυστρία, η Κροατία, η Εσθονία (που δεν θέλει να πάρει Σύριους πρόσφυγες), η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Δηλαδή οι χώρες αυτές στην πλειοψηφία τους και πρόσφυγες δεν θέλουν και χρήματα δεν δίνουν (ή δεν μπορούν να δώσουν) για να μείνουν οι πρόσφυγες πιο κοντά στις εστίες τους

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είχε διαθέσει για το πρόγραμμα του ΟΗΕ για τη σίτιση 30 εκατομμύρια ευρώ προφανώς γιατί κατανοούσε την ανάγκη να είναι οι πράξεις σου σύμφωνες με τις διακηρύξεις σου.  

Μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλάει πολύ για τους πρόσφυγες αλλά κάνει ελάχιστα μέχρι τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: