"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Να γελάς στας εκλογάς!


(...) Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις, αν τα αφήσεις να ξεδιπλώσουν το ακούσιο χιούμορ τους, απαντούν σε όλα τα πιθανά ερωτήματα του στιλ «πώς από καπεταναίοι των αθηναϊκών τριηρών γίναμε ανθυπομούτσοι του "Τιτανικού" κάθε Παπανδρέου». 

Απολαύστε τι είδους εξελίξεις παράγουν οι πολιτευάμενοι:
 
Α) «Η συναυλία της αοιδού υπουργού και το χειροφίλημα του Ψινάκη». Το θέμα αναφέρεται στη συναυλία που έδωσε η άρτι ορισθείσα υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη. Μια χαρά χαράδρα, δηλαδή.
 
Β) «Προσκλητήριο νεκρών! ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. χέρι χέρι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προσδοκώντας το θαύμα». Θα ήταν θρίλερ, αν δεν επρόκειτο για οπερέτα. Τα δεκαδικά θα κολλήσουν, για να παράξουν το γνώριμο μηδέν.

Γ) «Σήμερα ανοίγει τα χαρτιά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου». Χαρτιά πολλά, το εξής ένα: Ασος μπαστούνι για όσους διαφωνούν.
Φίλοι ψηφοφόροι, μη φεύγετε! Καθίστε, σε λίγο έρχεται ο πωλητής με τα αναψυκτικά, κοκ, σάμαλι, εκκαθαριστικά Εφορίας και ΕΝΦΙΑ. Στο έτερο μέρος της ταινίας έχουμε κι άλλες εξελίξεις. Δραματικές θα τις λέγαν τα κανάλια, αλλά η επιθεώρηση έχει διαφορετική άποψη. 

Πάμε στο Δ): «Η πρώτη αποχώρηση από το κόμμα Λαφαζάνη». Κάποιος κύριος μόλις πήγε εκεί, στο νεόδμητο τέμενος της συριζαϊκής αιρέσεως, διαπίστωσε ότι είναι «κόμμα μηχανισμών και ζηλωτών». Ε, ναι. Μεγάλη έκπληξη.
Σκληροπυρηνικοί σταλινικοί να έχουν «μηχανισμούς»; Από πού κι ως πού; Και να είναι και ζηλωτές; Αδύνατον! Ολοι θα περίμεναν μετριοπαθείς γιαγιούλες που θα λένε «ωμ» και θα φορούν πορτοκαλιά ενδύματα, μουρμουρίζοντας ακατάπαυστα «Χάρε Κρίσνα». 

Και στο φινάλε το Ε) που είναι το καλύτερο: 
«Επιτέθηκαν (με αβγά) σε Λαπαβίτσα και Τσανάκα». Το να ρίξεις σήμερα αβγά σε άνθρωπο, έπειτα από τα capital controls και την επική κωλοτούμπα του 3ου Μνημονίου, μπορεί να θεωρηθεί δάνειο ή δωρεά και όχι επίθεση. Καλή μας διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: