"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κυβέρνηση one night stand


Μην κάνετε όρεξη. Άλλος θα επωφεληθεί κι άλλος απότομα θα ανδρωθεί από αυτή τη μακριά νύχτα. Τόσα δίνω – πόσα θες;


Επί δύο εικοσιτετράωρα του έκαναν κόνξες κομματικές και φίλιες δυνάμεις, μέχρι να σχηματίσει επιτέλους μια τσάτρα πάτρα κυβέρνηση. 


Πού ο παλιός καλός καιρός, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου (ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν προτιμάτε) τους είχαν όλους σούζα να ξεροσταλιάζουν πάνω από τις τηλεφωνικές τους συσκευές κι οποιανού δεν του άρεσε, τη βόλτα του.


Τι να λέμε τώρα... Ο εκβιαζόμενος Αλέξης Τσίπρας διαφέρει κατά πολύ από τον παντοκράτορα Αλέξη Τσίπρα που μας σερβίρουν τα μίντια, και η καταγεγραμμένη γοητεία που ασκεί στις μάζες διόλου δεν ισοφαρίζει το διασυρμό που του επιφυλάσσουν κάθε τόσο τα λογής ψώνια και φασισταριά που τον χορεύουν στο ταψί. 


Κρίμα πάντως που τον έκοψαν πάνω στο καλύτερο. Έτσι θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε ποιες γκρίζες ζώνες της λίμπιντο οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο κρεβάτι του Δημήτρη Καμμένου.


«Χάρη στον έναν, χάρη στον άλλον, κανένα παιδί από τον άντρα μου» έλεγε μια σοφή γυναίκα, από εκείνες τις παλιές.  


Τόσον καιρό όμως, κι εσύ βρε παιδί μου, δεν μας λες καθαρά ποιόνε θέλεις, να πάω να στείλω προξενιό. 


Στη ζούλα και χωρίς να το πάρει είδηση η Μαρίκα Νέζερ, ο Νικολόπουλος των «πουσταριών της Ευρώπης», έκανε κορωνέικη επίσκεψη στην Κουμουνδούρου – ήθελα να ’ξερα ποιος ήταν αυτός ο βλαξ που κούναγε την πολύχρωμη σημαία το βράδυ του μεγάλου φασώματος με τον Πάνο Καμμένο…


Αν ορέγεσαι τη Λίτσα, ή τη Φιφίκα, ή του Χατζηχρήστου την Ντέντυ την Ντεντάρα την Κεντροαριστερά, σου το λέω άπαξ διά παντός: 


Οι καλές οι νύφες δεν θέλγονται από εφαψίες παλιάς κοπής κι ούτε βάζουν αντισημίτη και διαγνωσμένο φασίστα, σέμπρο στα προικώα τους.


Αυτά, και σώας τα φρένας έχω, και γράμματα γνωρίζω.


Σε ασπάζομαι, Ντέντυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: