"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ούφο χωρίς σκούφο

Ας δούμε τα πράγματα από θετικό πρίσμα. Ναι μεν κονομήσαμε μνημονιάρα, αλλά ξεμείναμε από Βαρουφάκη 




Οι ενδυματολογικές επιλογές του (Ταμτάκος του 21ου αιώνα) ήταν προάγγελοι του τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Κλειστές τράπεζες, στο λιοπύρι ο παππούς για το εξηντάευρο, ουρές στα σούπερ μάρκετ, μάχες στα ράφια με τις κονσέρβες των τόνων και των κορν μπιφ, ανασφάλεια και η χώρα ντουγρού προς τον τοίχο της άτακτης χρεοκοπίας με Βαρουφάκη στο τιμόνι.
 

Αυτή η αστραφτερή τηλεπερσόνα δεν έχει βαρεθεί να δικαιώνει όλους όσοι ήθελαν, από την πρώτη ημέρα της θητείας του, να τον ξορκίσουν με τον απήγανο από το υπουργείο Οικονομικών.


 
Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί θα πει απίθανα πράγματα, με προκλητικό τρόπο, με αποτέλεσμα να γίνει το ποθούμενο (γι' αυτόν): δημοσιότητα!

 

Καλό είναι τα ΜΜΕ να του την προσφέρουν και τοιουτοτρόπως να τον κατευνάζουν. Να κατασιγάζουν το πάθος του για προβολή. Αν τον πάνε ξεροσφύρι και δεν δημοσιοποιείται τίποτα για τις δραστηριότητές του, μπορεί να θελήσει να καταστήσει «υποχρεωτικό» για τα μίντια να τον προβάλλουν.



Ενδέχεται, στην απελπισία του για περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο και πιο πολλές τυπωμένες σελίδες, να ξαναβάλει υποψηφιότητα με κάποιο κόμμα σε κάποια χώρα και να εκλεγεί! 


Αυτό μπορεί να είναι παυσίλυπον για εκείνον, αλλά ο πλανήτης δεν θα άντεχε ένα θεαματικό κραχ που μπορεί να προκαλέσει η εφηρμοσμένη θεωρία του βαρουφάκειου χάους.


Οπότε, για να είμεθα καλυμμένοι και να μην εκθέτουμε κανέναν λαό σε άσκοπους κινδύνους, σας ενημερώνουμε ότι: 


1) Στο BBC αποκάλυψε ότι είναι Αφρικανός, λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε τους ανθρωπολόγους, ερχόμαστε όλοι από την Αφρική. Εμείς είμαστε που ήρθαμε σ' αυτό το σημείο του πλανήτη». 


2) Στον ίδιο σταθμό αποκάλυψε ότι, εκτός από Αφρικανός, είναι και εξωγήινος (ή, τουλάχιστον, αστροναύτης, αφού έχει δει τη Γη από το Διάστημα): «Εχω τη συνήθεια να λέω ότι, αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός».

 
Μην του φέρνετε αντιρρήσεις. Να του χαμογελάτε και να συμφωνείτε μαζί του. Ολα θα πάνε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: