"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Παιδιά δύο ταχυτήτων - Νόμος είναι το "δίκιο" του... τσογλαναριάτου !

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS

Μια ομάδα ολίγων ατόμων έκανε κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας με αίτημα να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του. 


Aυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. 


Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

 
«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ. Οι καταληψίες βρίσκονται δώδεκα ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του. 


Κατόπιν αυτής της κατάστασης μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε να δοθεί τελικά άδεια στον Ρωμανό για να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα μαθήματά του.
Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ποιος είναι ο Ρωμανός ή γνωστός για την ένοπλη ληστεία στον Βελβεντό. Τις απεργίες πείνας που έκανε για να βγαίνει με βραχιολάκια και το κύμα συμπαράστασης από τους επαγγελματίες προοδευτικούς.

 
Βεβαίως και το παιδί έχει δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα άλλα παιδιά. Να βγαίνει και να κάνει τα μαθήματά του, ίσως γίνει χρήσιμος στην κοινωνία αν και πολύ αμφιβάλλουμε διαβάζοντας τις ανακοινώσεις που κάνει κατά καιρούς.


Όμως, γιατί θα πρέπει να διαλύεται ένα πανεπιστήμιο και να κινδυνεύει το εξάμηνο προκειμένου να βγει έξω ένας φυλακόβιος, ληστής τραπεζών;  


Γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά για έναν; 


Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος κύκλου μπάχαλου στα πανεπιστήμια;

Σκεφτείτε π.χ. τους γονείς που στέλνουν από την επαρχία τα παιδιά τους και πληρώνουν ένα σωρό έξοδα; 


Αλλά ποιος θα σκεφτεί αυτούς και όχι τον Ρωμανό, ο οποίος έχει και οικονομική άνεση ως παιδί των βορείων προαστίων; 


Ο Νίκος Φίλης ή ο θεατρίνος υφυπουργός Πελεγρίνης; 


Έρμη Ελλάδα, που μια ζωή έχεις παιδιά δύο ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: