"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ: : Διευκρινίσεις Ακιντζί για το θέμα των εγγυήσεων - Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το ψευδοκράτος η... "ελεύθερη εξαγωγή του χαλουμιού"!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι «οι εγγυήσεις δεν είναι από τα κρίσιμα ζητήματα αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι η τουρκική εφημερίδα «Σταρ» δεν απέδωσε σωστά τις τοποθετήσεις του επί του θέματος.
Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων διευκρίνισε ότι επισήμανε πως «όσο δεν υπάρχει η τελική μορφή λύσης, που να την αποδέχονται οι δύο πλευρές, θα συνεχιστεί το υφιστάμενο σύστημα εγγυήσεων».

Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι πρόκειται για θετικά βήματα που φέρνουν κοντά τις δύο πλευρές. 

Ο Μουσταφά Ακκιντζί προτείνει ως ΜΟΕ τη σύνδεση της κινητής τηλεφωνίας, τη διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων, την ελεύθερη διακίνηση εμπορικών οχημάτων και την ελεύθερη εξαγωγή του χαλουμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: