"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ποδηλάτης «βαρέθηκε» τον Ερντογάν και έφυγε από το βάθρο

<p>  Φωτογραφία: Anadolu Ajansι</p> Δυσφορία και.. ανία προκάλεσε η «ατελείωτη» ομιλία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε έναν Βρετανό ποδηλάτη, ο οποίος εγκατέλειψε το βάθρο των νικητών μετά το τέλος του 51ου ποδηλατικού γύρου της Κωνσταντινούπολης.


Ο Μαρκ Κέιβεντις ήταν εκείνος που άφησε το βάθρο την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν, ωστόσο οι φρουροί του Τούρκου προέδρου τον φώναξαν να επιστρέψει.

Το περιστατικό έγινε ταχύτατα αντιληπτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να υποστηρίζουν ότι ο Βρετανός ποδηλάτης βαρέθηκε την πολύωρη ομιλία του Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Κέιβεντις, που αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε αργότερα μέσω Twitter:  


«Είμαι αθλητής και δεν έχω πολιτική ατζέντα στην Τουρκία. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πολύ όμορφο μέρος με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους»

Ο Μαρκ Κέιβεντις είναι ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες - σπρίντερ στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: