"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Οι τζιχαντιστές έσφαξαν γυναικόπαιδα στην Παλμύρα


Διεθνή αποτροπιασμό προκαλούν για ακόμα μία φορά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με το αιματοκύλισμα στην Παλμύρα, όπου υπάρχουν αναφορές για 400 νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στο καθεστώς του Ασαντ, δολοφονήθηκαν 400 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα. Αλλά και οι αναφορές της συριακής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για εκατοντάδες σορούς στους δρόμους μετά την κατάληψη της Παλμύρας και του σύγχρονου Ταντμούρ.

Οι εξτρεμιστές διεξάγουν κατ' οίκον έρευνες στο Ταντμούρ, συλλαμβάνουν και εκτελούν όσους άνδρες υποπτεύονται ως συνεργάτες του καθεστώτος Ασαντ και ήδη μεταδόθηκαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο αποκεφαλισμένων αιχμαλώτων.

Επίσης, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ανέβασαν στο Ιντερνετ βίντεο όπου μαχητές φαίνονται να πηγαίνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο σε κυβερνητικά κτίρια, ψάχνοντας για στρατιώτες και κατεβάζοντας φωτογραφίες του προέδρου Ασαντ και του πατέρα του.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 300 αντάρτες σκοτώθηκαν ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των στρατιωτών που είχαν παγιδευτεί τον Απρίλιο σε ένα νοσοκομείο της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε επίσης ότι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία του Χαλεπιού λόγω «τεχνικού προβλήματος», αν και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι το κατέρριψαν.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν την προπαγάνδα τους δημοσιεύοντας στο αγγλόφωνο τζιχαντιστικό περιοδικό Νταμπίκ (Dabiq), άρθρο που ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είναι σε θέση να αγοράσει τα πρώτα του πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν. Επίσης, στο άρθρο, με τίτλο «Η τέλεια καταιγίδα», το οποίο φέρεται να υπογράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος και όμηρος της οργάνωσης Τζον Κάντλι, αναφέρεται ότι η πολιτική τού Μπαράκ Ομπάμα για την αναχαίτιση της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ.
 

Ραμάντι
Στο Ιράκ, όπου η πτώση του Ραμάντι, την περασμένη Κυριακή, ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που έχουν δεχτεί οι ιρακινές δυνάμεις εδώ και έναν χρόνο, δυνάμεις του ιρακινού στρατού και μαχητές από τις σουνιτικές φυλές και τις σιιτικές ομάδες πολιτοφυλακής κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη Χουσάιμπα αλ Σαρκίγια η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Ραμάντι.
 
«Κατηγορώ»
Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ υποστήριξε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ δεν έδειξαν καμία προθυμία να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη που διεξήχθη για την πόλη Ραμάντι την περασμένη εβδομάδα και ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους Ιρακινούς στρατιώτες να εμπλακούν πιο άμεσα στη σύγκρουση.

«Οι ιρακινές δυνάμεις απλώς δεν έδειξαν καμία προθυμία να πολεμήσουν», είπε ο Κάρτερ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Υπερείχαν αριθμητικά κατά πολύ των αντίπαλων δυνάμεων και όμως αποχώρησαν», προσέθεσε. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ και ότι παρέχουν στις ιρακινές δυνάμεις εκπαίδευση και εξοπλισμό. «Αν έρθει κάποια στιγμή που θα πρέπει να αλλάξουμε το είδος της υποστήριξης που δίνουμε στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, θα κάνουμε αυτήν την εισήγηση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: