"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Σε κίνδυνο η αυτοδυναμία του κόμματος του Ερντογάν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου

Δύο εβδομάδες πριν τις τουρκικές εκλογές, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό εταιρειών και δεν δημοσιοποιήθηκε επίσημα φέρεται να δείχνει κάμψη στα ποσοστά του κυβερνώντος AKP, σε επίπεδα που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την αυτοδυναμία του.

Η δημοσκόπηση του ιντιστούτου Konda, η οποία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά την επικαλούνται σήμερα εφημερίδες, εμφανίζει το ποσοστό αποδοχής του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στο 11,5%, πάνω από το όριο του 10% που απαιτείται για να εξασφαλίσει ένα κόμμα την είσοδό του στη βουλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 29%, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) μικρότερο του 15%.


Οι δημοσκοπήσεις του Konda παρακολουθούνται στενά από τις αγορές λόγω των ακριβών προβλέψεών τους σε προηγούμενες εκλογές. To ινστιτούτο πάντως είχε υπερτιμήσει την απήχηση του Ερντογάν πριν τις προεδρικές εκλογές

Η εταιρεία απάντησε στο Reuters ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει σε αυτό το στάδιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: