"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΘΡΑΚΗ: Νέος ανθελληνικός σύλλογος!


Δεν σταματούν οι προκλήσεις των τουρκόφιλων μηχανισμών κατά της Ελλάδας! Παραρτήματα ανθελληνικών συλλόγων, που προσπαθούν να πλήξουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στη Θράκη, ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια στην Τουρκία, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να προχωρήσει το σχέδιο της ημισελήνου για σταδιακή ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Θράκης.
 

Σε αυτό το πλαίσιο, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παραρτήματος Αδριανούπολης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), ενός εκ των πλέον δραστήριων, σκληροπυρηνικών και ενεργών πυρήνων πρακτόρων της Τουρκίας. Μάλιστα, το «παρών» στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσε και ο πρόεδρος του τουρκόφιλου Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ενώ εκεί ήταν φυσικά και ο πρόεδρος του BTTDD Τανέρ Μουσταφάογλου, στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα!
 

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «δημοκρατία», στα εγκαίνια συμμετείχαν... 10 άτομα, παρότι σε διάφορες ανθελληνικές ιστοσελίδες γράφεται ότι «έδωσε το "παρών" πλήθος κόσμου», ενώ στην ταμπέλα του «συλλόγου» διαφαίνεται καθαρά η δυτική Θράκη «πράσινη και ανεξάρτητη», στο πλαίσιο του σχεδίου της Τουρκίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ανεξαρτητοποίηση μέσω «κοσοβοποίησης» και στο μέλλον προσάρτησή της στην Τουρκία.
 

Μετά τα εγκαίνια, ο Τσαβούς επέστρεψε στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο της FUEN που βρισκόταν σε εξέλιξη. 


«Το θλιβερό είναι ότι ακόμα επιτρέπεται το ελληνικό διαβατήριο σε κάποιους... καραμπινάτους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη μας. Το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε, μετά την επιστροφή του, ο Τσαβούς να επιδεικνύει τις φωτογραφίες από τα εγκαίνια στους συνέδρους και να διασπείρει πληροφορίες για τουρκοσυλλόγους που στηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης» σχολιάζει με νόημα πηγή της «δημοκρατίας».


Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τα εγκαίνια, σε άκρως προπαγανδιστικό ύφος αναφέρεται ότι: 
 «Δυστυχώς, ο Τανέρ Μουσταφάογλου, παρότι ήταν καλεσμένος στο συνέδριο της FUEN, λόγω της απαγόρευσης εισόδου που έχει στην Ελλάδα μπόρεσε να φτάσει έως τα σύνορα. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς με θλίψη αποχαιρέτησε έναν άνθρωπο που καιγόταν από νοσταλγία να έρθει στην πατρίδα του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: