"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Νεκροζώντανοι


Κωλοτούμπα και κωλοτούμπα. Βαρέθηκα να διαβάζω ανοησίες. Τρίχες κατασαρές για τσατσάρες αφρικανικές. Η κατάσταση απλή, σκληρή και εφιαλτική. Οι δανειστές διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν κάνουν πίσω. Με τίποτα!
 

Οτι πρέπει ο Τσίπρας να υπογράψει την εφαρμογή επώδυνων μέτρων. Οτι άνευ αυτών των μέτρων δανεικά γιοκ. Και ότι αν δεν υπογράψουμε τότε να πάρουμε δρόμο και να βγούμε από την ευρωζώνη

 

Αυτό είναι το πακέτο. Είτε το παίρνεις ολάκαιρο είτε παίρνεις την χώρα σου και βγαίνεις από την παρέα της Ευρώπης.  


Ολα τ άλλα είναι ανοησίες, επικοινωνιακά κόλπα και χάσιμο χρόνου!
 

Αυτό δεν λέγεται κωλοτούμπα. Αυτό λέγεται ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή, αδυσώπητη, ανελέητη πραγματικότητα!  


Τα μεταξωτά βρακιά χρειάζονται και επιδέξιους κ...ους!


Ας προσέχαμε! Γιατί οι δανειστές λένε ότι βαρέθηκαν με την Ελλάδα. Κουράστηκαν ν ακούνε υποσχέσεις και εξαγγελίες από όλες τις κυβερνήσεις. Και ότι το βαρέλι το ελληνικό δεν έχει πάτο!

 


Οι Συριζαίοι ισχυρίζονται ότι ο Σόιμπλε, το Βερολίνο και ο Ντάισελμπλουμ ηγούνται συνωμοσίας προκειμένου να πλήξουν και να γκρεμίσουν κάθε αριστερή προοπτική σε κάθε σημείο της Ευρώπης!
 

Το ίδιο πάνω κάτω έλεγαν και οι κομμουνιστές του σαράντα. Ομως οι απεσταλμένοι του Γιώργη Σιάντου είχαν υπογράψει την συμφωνία της Βάρκιζας!

 

Αλλά κι αν είναι έτσι, πάλι οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρέα με την κοινωνία, είναι οι ένοχοι αυτής της οικονομικής καταστροφής και του αδιεξόδου

 

Γιατί τίποτα επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει. Ψηφίζουμε, πανηγυρίζουμε (αν το κόμμα το δικό μας σκαρφαλώσει στην εξουσία), φλυαρούμε, πλακωνόμαστε, αντιδικούμε, ουρλιάζουμε. Ολα τα κάνουμε εκτός από ένα. Το βασικό. Με τίποτα δεν αλλάζουμε

 

Θα σας το πω όπως ακριβώς το εισπράττω εγώ εδώ στο φεστιβάλ των Καννών. Με όποιον μιλήσεις, ακόμα και με τους θυρωρούς των ξενοδοχείων, ένα πράγμα θα ακούσεις: «Εσείς οι Ελληνες κλέβετε την εφορία»

 

Θα σας το πω ακόμα πιο χαρακτηριστικά. Οι Κάννες είναι, ας πούμε, η Μύκονος της Γαλλίας. Ε λοιπόν οκτώ στις δέκα περιπτώσεις, με κάθε συναλλαγή σου κόβουν απόδειξη. Παντού. Από τα φαρμακεία μέχρι τα καφενεία!
 

Αντιθέτως., Σε Μύκονο και Σαντορίνη αποδείξεις μόνο δύο στις δέκα περιπτώσεις!

 

Φανταστείτε. Οτι η ετήσια φοροδιαφυγή, σύμφωνα με τον μέσο ευρωπαικό όρο, είναι της τάξεως των 18 δισεκατομμρίων. Και η απώλεια από το ΦΠΑ, ετησίως, είναι της τάξεως των 6, 5 δισεκατομμυρίων!


Αρκετοί Ελληνες εξακολουθούν να γλεντάνε σε βάρος της χώρας. Κατά τα άλλα πιστεύουν ότι είναι πατριώτες. Ταυτόχρονα μ αυτό. Αρκετά σημεία της Ελληνικής Επικράτειας διάγουν ζωή χαρισάμενη. Οπως ας πούμε τα πιο καυτά τουριστικά σημεία. Η κρίση σχεδόν δεν τους έχει αγγίξει. Κατά τα άλλα όλοι αυτοί κατοικούν σε μέρη εντελώς ελληνικά. Και κοντά σε όλα αυτά πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών εξακολουθούν να επιδίδονται στο σπορ της φοροδιαφυγής!


 

Τι έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας; Από την πρώτη στιγμή:
Πριν καν φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης


Πρώτα έπρεπε να αλλάξει την σχετική νομοθεσία. Ωστε με διαδικασίες εξπρές να «έγδαιρνε» το σκαλπ κάθε μεγάλου φοροφυγά. Και έπειτα να συγκροτούσε σώμα αδιάφθορων εισπρακτικών μηχανισμών. Ακόμα και γερμανικών. Εκλεψες; Φέρ τα πίσω με τόκο!


Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 


 Μάλλον αδύνατον. Αφού λοιπόν η φοροδιαφυγή δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί. Η παραγωγή ανύπαρκτη. Και η ξεχαρβαλωμένη και σκουριασμένη «μηχανή» του κράτους ανέπαφη, ε τότε πως διάλο μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να σταθεί στα πόδια της;

 
Μπας-λέω μπας-και μοναδική λύση είναι η ολοκληρωτική καταστροφή; Ωστε όλα ν αρχίσουν από μηδενική βάση; Μπας και τα δανεικά από την ευρωζώνη λειτουργούν σαν δόσεις ηρωίνης σε μελλοθάνατο ναρκωμανή; Μπας και πρέπει να σκοτωθούμε για να ξαναγεννηθούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: