"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Βλάσης Τσάκας κατέθεσε προσφορά για τη Μικρή ΔΕΗ


Ως εκπρόσωπος ξένων επεδυτικών funds από τη Σαουδική Αραβία, επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο παράγοντας της Καβάλας, που με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό το ενδιαφέρον γνωστού πρίγκηπα για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα

Κοντά στην απόκτηση των μετοχών της Μικρής ΔΕΗ, φαίνεται ότι βρίσκεται άραβας επενδυτής, σύμφωνα με τον αποκλειστικό του εκπρόσωπο, ο οποίος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί με ταξί στο υπουργείο Ανάπτυξης για να καταθέσει κλειστή προσφορά.

Ο Βλάσης Τσάκας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός των επόμενων 24ώρων θα ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα κάνει ξανά τη «Μικρή ΔΕΗ», πραγματικά μεγάλη, όπως αξίζει στο όνομα και την Ιστορία της.

Μάλιστα δεσμέυτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει κατατεθεί προκαταβολή της εγγύησης από τον Άραβα πρίγκηπα, ωστε να κλείσουν τα στόματα όσων αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα, η επένδυση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς η αγορά μετχών είναι μόνο η αρχή. Στη συνέχεια ο πρίγκηπας σκοπεύει να ξοδέψει μεγάλα ποσά για νέες εγκαταστάσεις ενώ δεν απέκλεισε και μερικές ηχηρές μεταγραφές στο χώρο της ενέργειας – όπως για παράδειγμα τον Flash Gordon.
Πάντως, η πρόταση του Βλάση Τσάκα, φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προσφορά για τη Μικρή ΔΕΗ ετοιμάζονταν να καταθέσει ο Αρτέμης Σώρας των 600 δις και οι πρόεδροι των Energa και Hellas Power, οι οποίοι θα μοιράζονταν τη Μικρή ΔΕΗ, σε δύο νέα κομμάτια: Τη «Μικρούλα ΔΕΗ» και την «Ακόμα Μικρότερη ΔΕΗ».


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: