"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μήπως ο Στάλιν ήταν Έλληνας?


Τι έχει αποδείξει η 6ετής ύφεση και η 4ετής παραμονή στο Μνημόνιο;  

Ότι στην Ελλάδα μπορείς με μεγάλη ευκολία να κόψεις μισθούς, συντάξεις και να βάλεις όσους φόρους θέλεις και όπου θέλεις. Εκείνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι μεταρρυθμίσεις. Και αν τις κάνεις θα είναι κουτσουρεμένες.

Τελικά είναι μέγιστο λάθος να θεωρεί κάποιος ότι την χώρα την κυβερνούν οι πολιτικοί. Την χώρα την κυβερνούν οι συντεχνίες. Και έχουν απόλυτο δίκιο που στο εξωτερικό λένε ότι η Ελλάδα κυβερνάται στα πρότυπα της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ότι υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο προστασίας πάνω από τις συντεχνίες. 

Γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το αν θα ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή ή όχι. Και όλοι μα όλοι ζητούν να προστατευτεί ο επιχειρηματίας.  

Σε ποιο νόμο και σε ποια ηθική στηρίζονται όλοι αυτοί που δεν το ζητάνε αλλά το απαιτούν; Εχει υποχρέωση η Πολιτεία να στηρίζει το επιχειρηματικό κέρδος;  

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να φροντίζει την Ασφάλεια, την Παιδεία, την Υγεία, να απλώνει δίχτυ προστασίας πάνω από τους “αδύνατους” και να φροντίζει για την εφαρμογή των νόμων.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χρειάζεται κίνητρα και όχι αντικίνητρα. Αν κάποιος έχει περισσότερα έξοδα από ότι έσοδα βάζει “λουκέτο”. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Και έρχεται κάποιος άλλος που μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα από έξοδα.


Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Ένα άλλο, είναι η στάση των φαρμακοποιών. Ζητούν να πωλούν οι ίδιοι και μόνο αυτοί τα παυσίπονα. Δηλαδή αν έχει πονοκέφαλο κάποιος σε ένα χωριό και είναι Σάββατο βράδυ θα πρέπει να περιμένει να ξημερώσει η Δευτέρα προκειμένου να πάρει παυσίπονο και να του περάσει ο πονοκέφαλος. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να το αγοράσει είτε από βενζινάδικο ή μπακάλικο.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Όμως υποχρέωση της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα των συντεχνιών. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι οι συντεχνίες δεν βρίσκονται υπό την προστασία των κυβερνώντων αλλά κυρίως υπό την προστασία της αντιπολίτευσης που θέλει να αυτοαποκαλείται και αριστερή.

Μήπως τελικά ο Στάλιν, που επίσης θεωρούταν αριστερός, έχει ελληνικές ρίζες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: