"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΙΔΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Εθνική" (Α)Παιδεία...


Πριν από δύο εβδομάδες «αριστεροί» επαναστάτες φοιτητές άσκησαν βία σωματική και λεκτική εναντίον του Καθηγητή Γιώργου Τόμπρα, Προέδρου του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. 


Θεώρησαν ότι έτσι θα σώσουν την Παιδεία.
 


Προχθές «αριστεροί» επαναστάτες φοιτητές χειροδίκησαν εναντίον του Καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκου Μαραντζίδη, ενός από τους οξυδερκέστερους και νηφαλιότερους μελετητές της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας.  


Πιστεύουν και αυτοί, μέσα στην παχυλή άγνοια και άνοιά τους, πως έτσι θα σωθεί η Παιδεία.
 


Προχθές 27 (εικοσιεπτά) «αριστεροί» επαναστάτες διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου έβαλαν λουκέτο στο Ίδρυμα, θέτοντας σε κίνδυνο τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών και τα οικονομικά των γονιών τους.
 


Πιστεύουν πως με αυτές τις ενέργειες και οι ίδιοι θα ωφεληθούν και μαζί θα ωφελήσουν τη χειμαζόμενη Παιδεία.


Η αρχή αυτής της νέας επαναστατικής γραμμής για τη σωτηρία της εθνικής Παιδείας έγινε με την έναρξη του λήγοντος ακαδημαϊκού έτους και τις γνωστές επαναστατικές ενέργειες των «αριστερών» διοικητικών υπαλλήλων, συγκλητικών και πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και άλλων ΑΕΙ. Και με την αγαθή σύμπραξη ενός κατ' όνομα Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.


Ο Διονύσιος Σολωμός δικαιώνεται για άλλη μια φορά:  

Εθνικό είναι ο, τι είναι αληθινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: