"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολές Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Αιγύπτου σχετικά με την Γάζα

Οργή στην Αίγυπτο για τις τουρκικές «κορώνες» σχετικά με την Γάζα Η Αίγυπτος κάλεσε  τον επιτετραμμένο της Τουρκίας μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε καταγγείλει το ρόλο της Αιγύπτου και του προέδρου της- που είχε χαρακτηρίσει «τύραννο», Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ενημέρωσε τον επιτετραμμένο ότι «απορρίπτει» την κριτική του Ερντογάν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
 
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε  τις ΗΠΑ να κάνουν την «αυτοκριτική» τους αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε «προσβλητικές» τις δηλώσεις του σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λένε «Ισραήλ, κάνε χρήση του δικαίωματός σου της αυτοάμυνας», είναι αναμφισβήτητα η Ουάσιγκτον που πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της» δήλωσε στο τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ «για κρατική τρομοκρατία» και για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων.

Την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι είχε ασκήσει κριτική στις δηλώσεις του Ερντογάν ενώ τις χαρακτήρισε «προσβλητικές και ψευδείς».

«Στην πραγματικότητα είναι οι ΗΠΑ που μέχρι σήμερα κάνουν ενοχλητικές και προσβλητικές δηλώσεις» σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
 

Καταδίκασε επιπλέον εκ νέου τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί «δυσανάλογη βία» και ότι σκοτώνει τους Παλαιστίνιους «χωρίς κανέναν οίκτο».

«Πώς να αγνοήσουμε αυτό, πώς μια χώρα όπως οι ΗΠΑ μπορούν να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτό» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: