"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Βοήθεια! Είμαι παγιδευμένος ανάμεσα σε ηλίθιους. Δεν υπάρχει ελπίδα!» - Μήνυμα απόγνωσης βρέθηκε στο πρόγραμμα τελετής λήξης της ελληνικής Προεδρίας!


«Βοήθεια! Είμαι παγιδευμένος ανάμεσα σε ηλίθιους. Δεν υπάρχει ελπίδα!»

Αυτή την κραυγή απελπισίας, έγραψε πρόχειρα κάποιος από τους επίσημους καλεσμένους, στο έντυπο της λαμπερής εκδήλωσης για τη λήξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Δεν πίστευε στα μάτια της η καθαρίστρια του Ζαππείου, όταν μετά το τέλος της δεξίωσης όπου παραβρέθηκε σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, ανακάλυψε πάνω στις καρέκλες παρατημένο ένα πρόγραμμα της εκδήλωσης με μια συγκλονιστική έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μήνυμα έγραψε κάποιος από τους επίσημους καλεσμένους, που θέλησε να κάνει γνωστές στον υπόλοιπο κόσμο τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες αναγκάζεται να δεξιώνεται και να συνυπάρχει η ελίτ της χώρας.

«Κανείς δεν μπορεί να ζήσει για καιρό ανάμεσα σε πολιτικούς 3ης διαλογής, λαμόγια και παρατρεχάμενους», τόνισε εκπρόσωπος ανθρωπιστικών οργανώσεων που ενημερώθηκε για το συμβάν, θέλοντας να δείξει τις τριτοκοσμικές συνθήκες νοητικής βαρβαρότητας, που επικρατούν σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος επίσημος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο επικοινωνίας για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, αφού μέχρι τώρα τα μηνύματα που καλούσαν σε βοήθεια, γράφονταν από εργάτες από την Κίνα ή το Μπαγκλαντές, πάνω σε ετικέτες φορεμάτων ή σε σακούλες αγορών, για να κάνουν γνωστές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται.

Όπως δείχνει, πάντως, η εργαστηριακή έρευνα, το συγκεκριμένο μήνυμα γράφτηκε με ακριβή πένα, κατά τη διάρκεια της θριαμβευτικής ομιλίας είτε του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είτε του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: