"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Να μην αναγνωρίσουμε το 7-1, ζητούν Έλληνες φίλοι της Βραζιλίας που είναι αντίθετοι στην... Νέα Τάξη Πραγμάτων

Με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να μη γίνει δεκτό από την ΕΠΟ το αποτέλεσμα του ημιτελικού ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βραζιλία, υποστηρικτές της Εθνικής Βραζιλίας, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τη Γερμανική πρεσβεία


Σε μια πρωτοφανή διαμαρτυρία, προχώρησαν οι πολυάριθμοι φίλοι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου στη χώρα μας, απαιτώντας να διαγραφεί εξ ολοκλήρου ο αγώνας ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βραζιλία και να απαγορευτεί κάθε αναφορά σε αυτόν.

Σύμφωνα με το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε, το αποτέλεσμα πρέπει να αγνοηθεί, προκειμένου να γίνουν σεβαστά από την πολιτική και αθλητική ηγεσία τα αντι-γερμανικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Επίσης, ανάμεσα στα επιχειρήματα, αναφέρεται η απαράδεκτη και αντιαθλητική συμπεριφορά των Γερμανών που, όχι μόνο κερδίζουν αυτούς που υποστηρίζουμε αλλά το κάνουν και μέσα στην έδρα τους, χωρίς να σέβονται καν τους οικοδεσπότες τους, επιδεικνύοντας ασέβεια στα ποδοσφαιροθρησκευτικά αισθήματά τους και προκαλώντας πλήθος κοινωνικών προβλημάτων και αναταραχών.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην ταύτιση των Γερμανών με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που επιδιώκει να κυριαρχήσει με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, πάνω σε όσους αντιστέκονται ακόμα, εκμεταλλευόμενη την ανικανότητα των παικτών των αντιπάλων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθηνε ο Γιώργος Τράγκας που ανάμεσα στά άλλα, στηλίτευσε την πρόστυχη (όπως τη χαρακτήρισε) συνήθεια της «πορνόγριας τεκνατζούς Μέρκελ», να επισκέπτεται τα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας, μετά από κάθε αγώνα «για να παίρνει μάτι τους γυμνούς παίκτες».

Επίσης, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, παρουσίασε μονόπρακο με συμβολικό μήνυμα, όπου εμφανίζει τους Γερμανούς με στολές ναζί, να εκτελούν με μπάλες ποδοσφαίρου τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και να κάνουν τα παιδάκια στις κερκίδες να κλαίνε.

Στο στόχαστρο του πλήθους, βρέθηκε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος που μετέδωσε από τη ΝΕΡΙΤ, το επίμαχο ματς, επειδή, όπως υποστήριξαν οι διαδηλωτές, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις προτιμήσεις τους και αντί να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Βραζιλίας (όπως κάνουν όλοι οι οπαδικοί sportcasters στα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, επέμενε να μεταδίδει τον αγώνα με την αντικειμενικότητα του δωσίλογου!

Από την εκδήλωση, δεν έλειψαν και πιο ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως να σταματήσει η Γερμανία να συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, αφού επιμένει να κερδίζει παρά τη θέληση των υπολοίπων.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και κάηκαν γερμανικές σημαίες καθώς και φανέλες της Εθνικής Γερμανίας.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: