"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στη χώρα του "success story" δεν υπάρχει χαρτί για άδειες κυκλοφορίας!


Το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από άδειες κυκλοφορίας! Ναι, είναι αλήθεια. Το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει επαρκή ποσότητα χαρτιού για να τυπώσει νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, με αποτέλεσμα να δίνει φωτοαντίγραφα μεγέθους Α4!

Το υπουργείο «έμεινε» από το γνωστό, ειδικών προδιαγραφών, πράσινο χαρτί που έχουν οι άδειες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που έχουν απομείνει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Η έλλειψη χαρτιού, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οφείλεται σε ολιγωρία και καθυστερήσεις της Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποδεικνύει εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών με την υπόδειξη «εξαιρετικά επείγον». Σε αυτό, αφού πρώτα αναφέρεται ότι «το απόθεμα των εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και αναμένεται αυτό να εξαντληθεί εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος», στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «ώς σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια εντύπων, λόγω καθυστερημένης έγκρισης του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών».
 
Οδηγίες
Οι οδηγίες που έλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι εξής: 

1 Εντυπο άδειας κυκλοφορίας θα εκδίδεται μόνο για τη θέση σε κυκλοφορία:
α) Τουριστικών λεωφορείων δημοσίας χρήσης,
β) Φορτηγών δημοσίας χρήσης (ΦΔΧ) διεθνών μεταφορών και φορτηγών δημοσίας χρήσης εθνικών και διεθνών μεταφορών,
γ) Φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ), μόνο εφ' όσον χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, στο πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες ανήκουν,
δ) Οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικά κατά τη διενέργεια διεθνών μεταφορών (π.χ. σε ειδικές μεταφορές ή μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, εφ' όσον είναι απαραίτητη η χρήση αυτών). 

2 Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων (είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα, στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας», το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και για την έκδοση του οποίου θα καταβάλλονται τα εκ του νόμου οριζόμενα τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: