"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - ΚΚΕ: «Το ΝΑΤΟ δεν επιτίθεται στη Συρία για να μας σαμποτάρει!»


Πόλεμο ενάντια στις «φιλειρηνικές ευαισθησίες όσων δεν επιτίθενται στη Συρία», εξαπέλυσε το ΚΚΕ, καλώντας τους «να κάνουν τη δουλειά τους όπως τόσα χρόνια και να σταματήσουν να την αποφεύγουν με φτηνές δικαιολογίες»…

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένο φέρεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καθώς η διεθνής κοινότητα των «φονιάδων των λαών», διστάζει και δεν επιτίθεται στη Συρία, με αποτέλεσμα να αχρηστεύει ένα από τα παλιότερα συνθήματά του.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλευρό με τους Αμερικάνους πρέπει να μας προβληματίσει», δήλωσε ο Γ.Γ. του κόμματος κ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, όπου -ανάμεσα σε άλλα- εμφανίστηκαν πανό που κατηγορούν τους Βρετανούς ως «κότες» και γράφουν συνθήματα του τύπου «όχι στο όχι».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που, θορυβημένα, προτείνουν ολοκληρωτική αλλαγή στρατηγικής: Να αρχίσει, δηλαδή, το ΚΚΕ να εγκαλεί τις δυνάμεις της Ατλαντικής Συμμαχίας επειδή δεν επεμβαίνουν, αφήνοντας τον συριακό λαό να δολοφονείται από τον στυγνό δικτάτορα Άσαντ.

Προς το παρόν πάντως, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής έχει ταχθεί με την άποψη ότι η «περίεργη» αυτή στάση της διεθνούς κοινότητας στρέφεται ευθέως κατά του κόμματος με στόχο να το «ακυρώσει». Δηλαδή, να το κάνει να φαίνεται ότι -επιτέλους- τους έπεισε, άρα δικαιώθηκε. Πράγμα που είναι καταστροφικό για το ίδιο, γιατί του στερεί τους στόχους του.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: