"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Kασσελάκης, ο καλλιτέχνης

 Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

χάνεϊφαντ (το) 1. εύκολος και άκοπος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων «ένας τεμπέλης σαν τον Στέφανο, που έχει συνηθίσει στα χάνεϊφαντ, δεν είναι δυνατόν να δουλέψει ποτέ του στα σοβαρά» 2. ρεζιλίκι, εξευτελισμός «π’ ανάθεμά σε, δεν τολμάμε να βγούμε για μια βόλτα στη γειτονιά με τα χάνεϊφάντ σου»

Πιο κάτω δεν έχει να πάει

Θα ήταν ανήκουστο ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί δημοσίως χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του μέλιτός του αν αυτός ο πρόεδρος δεν ήταν ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα.

Ομως ο σύντροφος Κασσελάκης, από την πρώτη μέρα που συστήθηκε στους πολίτες της χώρας με εκείνο το σπαρταριστό βίντεο στο οποίο παρίστανε τον Βασιλάκη Καΐλα των πλουσίων, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι μπορεί να αυτογελοιοποιηθεί και να γελοιοποιήσει και το κόμμα του πολύ αποτελεσματικότερα από όσο θα το έκανε ο πιο ευφάνταστος και τολμηρός σατιρικός. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως πολιτικό ή ως επιχειρηματία και ότι πρέπει να τον αξιολογούμε ως καλλιτέχνη.

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την αξία του και την προσφορά του στον τόπο προκειμένου να προσφέρουμε το ανάλογο χρηματικό ποσό ώστε αυτός και ο Τάιλερ να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος των ονείρων τους.


Εν τω μεταξύ κι ενώ ο Στέφανος με τον Τάιλερ μαζεύουν μετρητά, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα στις δημόσιες καταγγελίες των εργαζομένων στην «Αυγή» για μη καταβολή του επιδόματος καλοκαιρινής άδειας. Εκτός αν η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος έπαψε να είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα και κανείς (πλην του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα) δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Περιμένατε να είναι καλύτερος;

Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη για το ήθος του συντρόφου Παππά (του ευρωβουλευτή, όχι αυτού που ήταν για μέσα, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος με αναστολή). Αρκεί κανείς να δει το βίντεο με την αντίδρασή του εναντίον ενός διαιτητή για ένα σφύριγμα σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ για να καταλάβει τα πάντα για το ήθος και το περιεχόμενο του εγκεφάλου του

 

 

Στο κάτω κάτω…

 

 στο κόμμα του Πολάκη και του Κασσελάκη είναι ο άνθρωπος.

Τι ήθος και τι ύφος να έχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: