"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: φθορά, διαφθορά, καμφορά!

 Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μπαίνουν σε τροχιά ΔΕΘ σου λέει τα κόμματα,
που στην πράξη σημαίνει να αφήσουν τα στελέχια τις ξαπλώστρες, τα βότσαλα και τη θερινά καταλύματα και να γυρίσουν να κάνουν καμιά δουλειά.

Ας ξεκινήσουμε θεσμικά από την Κυβέρνηση: η φθορά είναι εδώ, μεγαλώνει όσο και η ακρίβεια, βαθαίνει όσο η πυρκαγιά μέσα στα δάση και στον αστικό ιστό.

Η φωτιά στο Βαρνάβα που παραλίγο να φτάσει στο …Πεντάγωνο, ήταν ακριβώς το σενάριο που δεν ήθελαν με την καμία στο Μαξίμου. Στην κόπωση του όλου συστήματος αποδίδεται το γεγονός πως η πυρκαγιά έγινε ανεξέλεγκτη και στο στρατηγό άνεμο, άλλο που κανείς, ακόμη και οι λαλίστατοι, δε θέλουν να μιμηθούν τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Διότι η φωτιά στην Αττική είναι θέμα για βδομάδες, με το Παγγαίο που κατακαίγεται ασχολούνται ελάχιστοι. Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, άντε και τα χωριά το Δεκαπενταύγουστο.

Το χορό της βροχής αναμένεται να χορέψουν στην Κυβέρνηση γιατί αν συνεχιστεί η λειψυδρία, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Καμία σκέψη για αύξηση των τιμολογίων νερού. Οποιαδήποτε κίνηση θα έσκαγε σαν μπουγέλο πάνω στη ΝΔ και θα τη γελοιοποιούσε.

Πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, μια παρέα συντρόφων που δεν ανέχεται κανείς την παρουσία του άλλου και τον Παύλο Πολάκη να είναι αρχηγικός όσο ποτέ. Οι κατηγορίες του προς τη Λινού για διαφθορά (και ατιμία!!!) δίνουν τον τόνο σε ένα κόμμα που ψάχνει το βηματισμό του κυρίως μέσω της φθοράς του νέου Προέδρου του.

Όσο και αν οι καταστάσεις θυμίζουν ελληνική ταινία με καλούς και τίμιους εργάτες και κακούς πλούσιους που τους ρουφάνε τη ζωή, θα έλθει η στιγμή που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ή οι Προεδρικοί ή οι άλλοι. Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν που έλεγε και ο Αλέξης που τα σενάρια τον θέλουν αρχηγό μιας μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης. Αλλά είπαμε., ελληνικές ταινίες κοπιάρουμε, όλα είναι δυνατά.

Και τέλος το αγαπημένο μας ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα της Άννας έφερε νέο πόλο στην εκλογή αρχηγού. Μουρμούρα για τους δεξιούς που θα πάνε να ψηφίσουν Διαμαντοπούλου, αλλά γενικά όλα χαλαρά και μπόλικη καμφορά.

Το έλαιο καμφοράς να σας θυμίσουμε είναι εξαιρετικά ισχυρό και χρησιμοποιείται ευρέως για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Κάνει καλό και στο αναπνευστικό σύστημα, γιατί θέλουν ανάσες στη Χαριλάου Τρικούπη. Βοηθά και σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, μυϊκών πόνων και μωλώπων. Ειδικά οι τελευταίες θα παίξουν πολύ τις επόμενες εβδομάδες που θα ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για το αρχηγιλίκι.

Άρα το Κίνημα θα επανέλθει κάποια στιγμή, ίσως όχι ενωμένο, ενδεχομένως ούτε δυνατό, αλλά ίσα ίσα με ένα ποσοστό για μια μελλοντική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Αλλά όλα αυτά τα σενάρια πιθανότατα θα ανατραπούν με...

 

 την είσοδο του Στέφανου στη Βουλή. 

Ιδίως αν γίνει δια περιπάτου και από τα Λουλουδάδικα…








Δεν υπάρχουν σχόλια: