"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικος "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ" ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΟΘΡΟΣ: Η κατρακύλα της ιστορικής «Αυγής»

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

αυγή (η) 1. χαμηλού επιπέδου μέσο ενημέρωσης, μέσο του κίτρινου Τύπου «μα πώς είναι δυνατόν να κάνεις τον καλλιεργημένο και να διαβάζεις αυτήν την αυγή;» 2. κομματικό έντυπο «μια αυγή είναι τόσο αξιόπιστη όσο το γραφείο Τύπου ενός κόμματος» 3. επιχείρηση η οποία δεν πληρώνει τους εργαζομένους της «δεν είναι εύκολο να αλλάξεις δουλειά όταν υπάρχουν τόσες αυγές τριγύρω»

Όλοι μαζί στον βούρκο που έφτιαξαν

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να υπηρετείς ένα κόμμα που έχει πρόεδρο τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα και αφεντικό τον Πολάκη, όπως καταλαβαίνω και ότι ο αποκλειστικός στόχος μιας κομματικής εφημερίδας, όπως η «Αυγή», δεν είναι η ενημέρωση αλλά η προπαγάνδα, αλλά και πάλι ο τίτλος «Τα παιδιά που σκοτώθηκαν στον ΒΟΑΚ ήταν σερβιτόροι σε γάμο με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη» παραείναι χυδαίος ακόμα και για κομματανθρώπους.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και πολλά χρόνια από μόνος του ένα φεστιβάλ χυδαιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι ο τίτλος πρέπει να εκπλήσσει μόνο τους δυο τρεις που μπορεί να εκπλήσσονται και από το ήθος και το ύφος του ευρωβουλευτή που παλιά έπαιζε μπάσκετ. Και στο κάτω κάτω όταν διακυβεύεται η ύπαρξή σου ως μέσο πρέπει να δείξεις ότι είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα προκειμένου το κόμμα και ο Στέφανος να πειστούν να σε πληρώσουν και να σε διατηρήσουν στη ζωή.

Κατρακύλες

Τώρα νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τα άρθρα και τα ποστ που θα θρηνούν για την «κατρακύλα της ιστορικής "Αυγής"» μπερδεύοντας την παλαιότητα με την ιστορία και παριστάνοντας ότι η κομματική στράτευση μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη στοιχειωδώς σοβαρή ενημέρωση.

Σύντροφοι με ηθικό... τοξικότατον!

Η αλήθεια είναι ότι το να εγκαλεί κανείς τον σύντροφο Παππά (τον μπασκετμπολίστα, όχι τον «με αναστολή») ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά, το ήθος και το ύφος του είναι σαν ο ίδιος άνθρωπος να εγκαλεί έναν μπάρμαν επειδή σερβίρει στους πελάτες του αλκοόλ.


Αν σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους που πίστεψαν ότι ο μπρόεδρος Τσίπρας έκανε για πρωθυπουργός, ότι ο Γιάνης «Παγόνι» Βαρουφάκης είχε καλές ιδέες για την οικονομία, ότι ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση ή ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να δουλέψει, τότε...

 

 θα καταλάβετε ότι καθόλου περίεργο δεν είναι να μη θεωρούν όμορφο και γοητευτικό τον Αλέν Ντελόν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: