"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΝΕΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η «νεκρή» Μαρία του Έβρου θα ταφεί στην Ψίμυθο -- Οι ναυαγοί του εύκολου χαβαλέ σε οίστρο!

 Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

ψίμυθος (η)
1. φανταστική τοποθεσία
«λυπάμαι που θα το ακούσεις από μένα, αλλά η Ατλαντίδα δεν υπήρξε ποτέ, είναι ψίμυθος» 2. παραπλανητική ή εντελώς ψεύτικη είδηση «η μικρή Μαρία που τάχα πέθανε από δάγκωμα σκορπιού στον Εβρο είναι η απόδειξη πως αρκετοί συμπολίτες δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν κάθε ψίμυθο που πέφτει στον δρόμο τους για να παραστήσουν τους ευαίσθητους» 3. η πατρίδα της μικρής Μαρίας του Εβρου «σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στον Εβρο από δάγκωμα σκορπιού θα ταφεί στην Ψίμυθο»
 

Η νήσος Ψίμυθος είναι άλλη μια απόδειξη της επιπολαιότητας με την οποία πολλοί συμπολίτες είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν οποιοδήποτε παραμύθι, αρκεί να βολεύει το αφήγημά τους.  

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, το νησί αυτό υπάρχει όσο και η Φρουτοπία. Και είναι δημιούργημα της φαντασίας κάποιων χαβαλέδων συμπολιτών (ή μπορεί και μόνο ενός), ο οποίοι κατάφεραν να δείξουν την ευκολία με την οποία μια ψεύτικη είδηση υιοθετείται και διαδίδεται χάρη στα μέσα κοινωνικής εκτόνωσης και τους λίγους πονηρούς που χειραγωγούν τους πολλούς ανόητους που τους ακολουθούν.  

Το ότι το νησί δεν υπάρχει δεν εμπόδισε π.χ. έναν γιατρό, γνωστό θαμώνα του Χ, από το να αναπαράγει την «είδηση» σύμφωνα με την οποία η Ψίμυθος έμενε χωρίς γιατρούς με τη φράση «Κάθε σχόλιο περιττό». Και φυσικά δεν εμπόδισε ούτε τους ακολούθους του από το να ξεσηκωθούν εναντίον της απάνθρωπης κυβέρνησης που άφησε τους ψιμυθιανούς χωρίς περίθαλψη.  

 

Στη συνέχεια η Ψίμυθος έγινε αφορμή για ατελείωτο χαβαλέ, ο οποίος όμως δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ...

 

τους συμπολίτες οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους χρησιμοποιούν χωρίς δισταγμό κάθε βολικό ψέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: