"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Με Παππά και με κουμπάρο…

Toυ Άρη Πορτοσάλτε

Χρήσιμοι κι οι δύο για την επιβίωση στην πολιτική!

Με ενστικτώδεις αντιδράσεις ο Κασσελάκης προσπαθεί να κρατηθεί πάνω στη σανίδα και να περισώσει την προσωπική του παρτίδα. Γαντζώνεται από τον Νίκο Παππά, τον καταδικασμένο με ομόφωνη απόφαση των δεκατριών δικαστών του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Εξευμενίζει τον Πολάκη διαγράφοντας την καθηγήτρια Λινού. Στέφανος Κασσελάκης, ο ακάματος προστάτης του κράτους Δικαίου…

Δεν υπάρχει προηγούμενο, αλλά μπορώ να πω, και συμβατό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ηγείται της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Βαριάς ηθικής απαξίωσης η κατηγορία για πολιτικό και δη διατελέσαντα υπουργό.

Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε αρχές του 2023, σε δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Η ποινή επιβλήθηκε για την κατηγορία της χειραγώγησης του διαγωνισμού σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόθεση του στενού συνεργάτη του Α. Τσίπρα, της «Δρακογεννιάς» ήταν με μία από τις 4 άδειες να συγκροτήσει τηλεοπτικό σταθμό «ΣΥΡΙΖΑ channel». 

Ο Παππάς θα εκτίει για δύο χρόνια ακόμη την ποινή του. Και ταυτοχρόνως θα διευθύνει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Του κόμματος που ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης και την εγκαλεί για συστηματική παραβίαση των κανόνων Δικαίου.

Οξύμωρο και χιουμοριστικό ταυτοχρόνως! Καθόλου τυχαία τα συνεχή επεισόδια στην Κουμουνδούρου είναι το καθημερινό ψυχαγωγικό σίριαλ πολλών.

Η σκληρή στάση του Κασσελάκη προς τον Πολάκη δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για καιρό. Παραβίαζε τη σχέση της κοινής καταγωγής, της εντοπιότητας και της κομματικής συμπόρευσης. Σημαντικοί παράγοντες χρήσιμοι για συμμαχίες ή και «λυκοφιλίες», τους οποίους εκμεταλλεύεται σαν σωσίβιο ο Κασσελάκης. Θέμα χρόνου κι η επιστροφή του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, δικαιωμένος από την επίθεση του κατά της Α. Λινού.

Ο Κασσελάκης είναι πλήρως εξαρτημένος από την εκλεκτή δυάδα. Κόμμα «αρχών» και «αξιών», με τον πρώην δήμαρχο Σφακίων να κρατά, κατά δήλωση του, «διπλά βιβλία» και καταδικασμένο πρώην υπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στη σφαίρα εξαιρετικών καταστάσεων.

Σε λίγο…

 

 θα έχουν εξαντληθεί τα ποπ-κορν!

Πάρτε προμήθειες…


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: