"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΑΛΗΤΑΡΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μια πολύ διδακτική (προσωπική) ιστορία με την Νοτοπούλου

 Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης


Ώστε τα Συριζοτρολ έβαλαν τώρα στο στόχαστρο τους την κυρία Νοτοπούλου.
Άρχισαν το διαδικτυακό bulling
«για τον τρόπο ομιλίας της, απόρροια της βαριάς βαρηκοΐας της» όπως η ίδια εξήγησε

Αφού λοιπόν η ίδια μίλησε δημοσίως για την αναπηρία της, νιώθω κι εγώ απελευθερωμένος να μιλήσω για μια ιστορία που συνέβη πριν από δυο περίπου χρόνια στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή που έκανα τότε στο Open και είχε πρωταγωνιστές εμένα, την κ. Νοτοπούλου και μια τότε υπουργίνα.

Εκείνο το πρωινό, δεν θυμάμαι ημερομηνία πάντως ήταν πριν τις διπλές βουλευτικές εκλογές, ήταν καλεσμένη στο στούντιο η κυρία Ζωή Ράπτη, υφυπουργός υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Απέναντί» της είχε κληθεί για να εκπροσωπήσει τον Σύριζα η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης. Όπως συχνά συμβαίνει στις τηλεοπτικές εκπομπές, η κ. Νοτοπούλου πήρε μέρος στη συζήτηση μέσω skype, διότι βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσε να έρθει στο στούντιο.

Όσοι έχουν κάνει τηλεόραση ξέρουν ότι οι συνδέσεις μέσω skype είναι προβληματικές για την εξέλιξη μιας τηλεοπτικής κουβέντας. Αυτός που βρίσκεται μέσα στο στούντιο έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι εκείνου που συνδέεται από μακριά. Μέσω της σύνδεσης skype ο ήχος έχει λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρηση, οπότε η μια φωνή «καβαλάει» την άλλη, δημιουργώντας συνθήκες ακουστικού κομφούζιου σε κείνον που μετέχει από μακριά. Το πράγμα επιδεινώνεται αν κάποιος ομιλητής που είναι στο στούντιο διακόπτει αυτόν που μιλά μέσω σύνδεσης.

Σε κείνη την κουβέντα, η κ. Ράπτη διέκοπτε διαρκώς την κ. Νοτοπούλου υποβάλλοντάς της ερωτήσεις την ώρα που μιλούσε. Η βουλευτής του Σύριζα και λόγω του προβλήματός της, δυσκολευόταν φανερά να πάρει μέρος στην κουβέντα.  

Τότε εγώ γράφω σ’ ένα κομμάτι χαρτί την φράση, «μην την διακόπτεις, έχει πρόβλημα ακοής και μπερδεύεται», το οποίο σπρώχνω προς το μέρος της κ. Ράπτη που καθόταν δίπλα μου.

Η κ. Ράπτη έδειξε να μην γνωρίζει το πρόβλημα της κ. Νοτοπούλου (που όλη η δημοσιογραφική πιάτσα ήξερε), έκανε μια γκριμάτσα απορίας και πράγματι από κει και πέρα δεν ξαναδιέκοψε τη συνομιλήτρια της. Την άφηνε να ολοκληρώνει τις προτάσεις της.  

Έλα όμως που για κακή μου τύχη, η κάμερα έπιασε την κίνηση μου να δίνω το χαρτί στην υπουργό.

Μέσα σε μισή ώρα, τα Συριζοτρολ του διαδικτύου είχαν ξεσαλώσει.
«Ο Καμπουράκης δίνει σημείωμα στην Ράπτη τι να πει», «ντροπή, οι πετσωμένοι δημοσιογράφοι βοηθούν απροκάλυπτα τους υπουργούς», «ο Πορτοσάλτε έδωσε σημείωμα στον Μητσοτάκη, τώρα ο Καμπουράκης δίνει στην Ράπτη» και άλλα παρόμοια. 

Επί τριήμερο με ξέσκιζαν, με το βίντεο να έχει αναπαραχθεί χιλιάδες φορές.

Δεν απάντησα ποτέ, ούτε μέσω της εκπομπής, μέσω των social media. Θεώρησα ότι δεν είχα το παραμικρό δικαίωμα να μιλήσω δημοσίως για την αναπηρία της κ. Νοτοπούλου, παρά το γεγονός ότι πήγα να την προστατεύσω στοιχειωδώς και βρέθηκα κατηγορούμενος. Με όσα συνέβησαν όμως αυτές τις μέρες εναντίον της κ. Νοτοπούλου κι αφού η ίδια μίλησε για το πρόβλημα της, νιώθω ότι μπορώ πια κι εγώ να θυμηθώ εκείνη την κακή στιγμή.

Για το περιεχόμενο του σημειώματος επικαλούμαι την κ. Ράπτη που το παρέλαβε, τον τότε συμπαρουσιαστή μου Παναγιώτη Στάθη, αλλά και τον διευθυντή ειδήσεων του Open Χρήστο Παναγιωτόπουλο που την ίδια κιόλας μέρα μου ζήτησε τον λόγο για την ντόρο που έγινε στο διαδίκτυο και για το γεγονός ότι έδωσα κρυφά σημείωμα σε υπουργό την ώρα μιας τηλεοπτικής μονομαχίας. Αναζήτησα το σημείωμα ανάμεσα στα πολυάριθμα χαρτιά της εκπομπής και του το έδειξα.

Οφείλω να πω ότι η κ. Νοτοπούλου ποτέ δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, είμαι όμως βέβαιος ότι το έχει κατά νου. Κατ’ ιδίαν μου έχει εκφράσει τη διαφωνία της για πολιτικές αναφορές που είχα κάνει γι' αυτήν σε παλιότερα κείμενά μου, το συγκεκριμένο θέμα όμως ουδέποτε το έβαλε  στο τραπέζι. Ήταν πάντα αξιοπρεπέστατη, συμπαθέστατη ως προσωπικότητα και μιλούσε πάντα μόνο πολιτικά.

Απλώς, τώρα που τα Συριζοτρολ που κάποτε με ξέσκισαν προς υπεράσπιση δήθεν της Κατερίνας, τώρα στράφηκαν εναντίον της με τον πιο άθλιο και βιτριολικό τρόπο.  

Προς...

 

 γνώσιν όλα αυτά, για όλους μας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: