"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Προτάσεις για ακόμα καλύτερες προβολές στη Βουλή

Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ


 1. Προβολή για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, η οποία θα τιμά ιδιαιτέρως τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα των τελευταίων δεκαετιών.




2. Προβολή για το Ελλήνων Πάσχα. Τη γιορτή που φέτος τη γλιτώσαμ... χάθηκε και δεν αποκλείεται να τη γλιτώσουμ... να χαθεί και του χρόνου.





3. Προβολή για τους σύγχρονους αγώνες του λαού μας. Του λαού που ποτέ δεν σταματά να αγωνίζεται, ακόμα και όταν ο αγώνας που δίνει είναι εναντίον φαντασμάτων ή του εαυτού του.





4. Μια προβολή για το απόλυτο σύμβολο του ελληνισμού: τον καφέ. Ένα ταξίδι από τον φραπέ στον φρέντο, ένα ταξίδι στο οποίο πάντα υπάρχει ο καφές που από το ‘90 και μετά για κάποιο λόγο αποφασίσαμε να τον λέμε ελληνικό, ενώ μέχρι τότε τον λέγαμε όπως τον λέει και όλος ο πλανήτης: τούρκικο.





5. Μια προβολή για τη Τζούλια. Τη γυναίκα που πριν από καμιά 12αριά χρόνια έκανε όλους τους Έλληνες να σφίξουν τη γροθιά τους. Ίσως η τελευταία φορά που οι Έλληνες ήταν ενωμένοι.





6. Μια προβολή για την ελληνική μοναδικότητα. Στην οποία θα πρέπει να κυριαρχούν τα κοσμήματα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και αποδεικνύουν το ότι η Ελλάδα μας είναι μοναδική: οι χωματερές (κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι σ’ αυτήν την ενότητα μπορούν να μπουν και όλες οι υπόλοιπες προβολές που προτείνω, αλλά θα τον παρακαλέσω να ανακαλέσει και να διαχωρίσει τη θέση του από το ανθελληνικό του παραλήρημα).





7. Μια προβολή για τα ζώδια και τα ταρώ. Αφού προβάλουμε εικόνες πίστης (όπως η Παναγία) γιατί όχι και εικόνες από άλλα σύμβολα εκμετάλλευσης της πίστης για οικονομικούς σκοπούς. Αφήστε που αυτοί που διαβάζουν ζώδια είναι μάλλον περισσότεροι από αυτούς που πάνε εκκλησία.





8. Μια προβολή για τις ελληνικές ομάδες. Μια προβολή διαθρησκευτική που θα ενώσει όλους τους πιστούς οπαδούς ανεξαρτήτως πίστης. Και μπράβο της.

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: