"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟΨΩΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ηταν όλοι γιγαντάκηδες - Έ ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ, άλα πι και φικέ ξηγιέτ α λε λεπτίκ - Η αιθουσα κλιματιζεται


Γράφει το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ήτο όλοι γιγαντάκηδες. Είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τον ένα και μοναδικό γίγαντα Βερβεσό.

Ατρόμητοι γιγαντάκηδες. Το γεγονός ότι σε κάποια άλλη γειτονική πολυκατοικία είχαν συγκεντρωθεί και συμμετείχαν σε πάρτυ κάποιοι άλλοι οι οποίοι αποκαλούσαν οι μεν τους δε σατυροβαρκάρηδες ήτο καθαρά σύμπτωση:

-Hρθαμε να γιορτάσουμε τον Μπάμπη τον σατυροβαρκάρη. Γειασάν τον Μπάμπη τον σατυροβαρκάρη λοιπόν. Του ευχόμαστε από βάθους καρδιάς όλοι εμείς οι λοιποί σατυροβαρκάρηδες….

Ήτο η βραδιά των γιγαντάκηδων του Βερβεσού και των σατυροβαρκάρηδων του Μπάμπη.

Στο μεταξύ νέο καλλιτεχνικό video εντόπισε ο Φρίξος Δρακοντίδης και το αποκαλύπτει στο protothema για χάρη του φιλοθεάμονος κοινού.


Η δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστό χώρο, προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί σχολαστικά τα μέτρα και αποφεύγει συναντήσεις και πάρτι.


ΔΣΑ γενέθλια με πολύ κέφι και λίγες μάσκες
dsa-3
dsa-4

Μάλιστα άνοιξαν και σαμπάνιες για να γιορτάσουν το γεγονός. «Γιορτάζουμε τον γιγάντα μας», «covid free», ήταν μερικές από τις ενθουσιώδεις αναρτήσεις φίλων του.
 

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες...

 

 ο μόνος που φορούσε μάσκα ήταν ο Δημήτρης  Βερβεσός.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε τηλεδιάσκεψη και ήρθαν στο γραφείο του  ο γιος του,  δύο ανιψιές του και τρεις συνεργάτες του για να του ευχηθούν. Όπως τόνισε δεν έγινε πάρτι, όλη η ιστορία κράτησε μόλις 15 λεπτά,και μετα συνεχίστηκε κανονικά η τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Βερβεσός τόνισε επίσης ότι όλα τα παράθυρα ήταν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ όπως είπε, στο γραφείο υπάρχουν σε λειτουργία τρία μηχανήματα καθαρισμού της ατμόσφαιρας.

dsa-0
dsa-1
dsa-2

Όπως ήταν αναμενόμενο λίγο αργότερα οι φωτογραφίες κατέβηκαν από τα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια: