"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η μοίρα του Ικέτη


Η μοίρα του ικέτη είναι προδιαγεγραμμένη. Όσο η χώρα δεν αποφασίζει να διεκδικήσει αποφασιστικά τα δικαιώματά της θα είναι παίγνιο στα χέρια των Δυνάμεων.
 
Οι Γερμανοί φέρονται ως διαμεσολαβούντες δια της κ. Μέρκελ στην τελευταία ελληνοτουρκική ένταση αλλά απο την επομένη ετοιμάζουν το απαράδεκτο πλαίσιο του συμβιβασμού το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη στήλη του ιστολογίου μας.
 
Η κυβέρνηση θα γνωρίζει καλά πως:

-Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων. Καμιά επιρροή της στα ΜΜΕ δεν θα την διασώσει αν υποχωρήσει στα δικαιώματα που παρέχει στη χώρα το Διεθνές Δίκαιο. Εννοείται πως για κυριαρχία δεν μιλάμε.
 
-Οι Δυνάμεις στηρίζουν αυτόν που είναι αποφασισμένος να μπει στη μάχη. Ως τέτοιος εμφανίζεται ο Ερντογάν. ‘Ετσι ήταν την εποχή της επέκτασης της Ελλάδας και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 
Τον ικέτη τον έχουν για...


πρωϊνό στο τραπέζι.
 
Ας επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης το ρόλο που θέλει να παίξει για τη χώρα.
 

Editorial των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: