"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο Κικίλιας υπουργός! - Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρέσβη της Κίνας για την προσφορά 50.000 μασκών.  
Πολύ καλά έκανε, αλλά αν ήθελε να είναι απολύτως εντάξει, θα έπρεπε να ευχαριστήσει και κάποιους στο Μαξίμου που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τη δουλειά. Το γεγονός είναι ότι ο υπουργός Υγείας έχει υπερκεραστεί από το Μαξίμου, δηλαδή από το επιτελικό κράτος.


 Υπουργός, στην πράξη και όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ το κομμάτι της πρακτικής εφαρμογής των μέτρων έχει ανατεθεί στον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά


Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, σημαντικούς ρόλους έχουν αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού (και ανιψιός του), Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς επίσης ο Ακης Σκέρτσος (κυρίως για τα οικονομικά) και, βεβαίως, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αυτά είναι τα πρόσωπα που σηκώνουν το βάρος της κατάστασης, καθώς και οι άμεσοι συνεργάτες τους.  


Οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί από αυτούς στους οποίους ανήκουν τυπικά σε εκείνους που μπορούν να τις φέρουν εις πέρας. 


Αλλά αυτά...


 δεν είναι της παρούσης. 


Οταν όλα θα έχουν περάσει, θα τα θυμηθούμε...

 

ΠΗΓΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: