"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ένα μέτρο, πολλά σταθμά, αλλοδαπά

Οι νομοταγείς Έλληνες θεωρούνται από την κυβέρνηση ως ο πιο αδύναμος κρίκος της τροφικής αλυσίδας και αυτό μάλιστα νομοθετείται!
 
    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι περιορισμοί κυκλοφορίας (υπό την απειλή προστίμων) που ισχύουν για τους Έλληνες δεν ισχύουν για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες. 


 Οι μετακινήσεις των μουσαφιραίων δεν χρειάζονται ούτε μηνύματα στο κινητό ούτε χαρτούρα και σφραγίδες και ταυτότητες, διαβατήρια και άλλα.


 Απλά να MHN είσαι Έλληνας χρειάζεται.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 985/2020) δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030) «για τη λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020». Εκεί στη σελίδα 10366 διαβάζουμε:

«Καθημερινά και από ώρα 07.00 έως και ώρα 19.00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.».
   
Συνελόντι ειπείν οι αλλοδαποί καθ’ εκάστην μπορούν να βγαίνουν σε μπουλούκια μεγαλούτσικα (έως 9 άτομα) και να βολτάρουν όπου θέλουν. 


Εμείς μέχρι δύο μας παίρνει να βαδίζουμε στους ελληνικούς δρόμους και δίνουμε λογαριασμό ακόμα κι αν θα πάμε στο φαρμακείο, σε ανήμπορο συγγενή για να τον βοηθήσουμε ή για περίπατο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι...


 την επομένη της δημοσίευσης του ΦΕΚ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έγραφε στο twitter: «Έχει τεθεί σε εφαρμογή ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Το “Μένουμε Σπίτι” ισχύει για όλους. Στην προστασία της δημόσιας υγείας δεν κάνουμε εκπτώσεις».

Ο υπουργός έγραφε στο twitter ότι δεν γίνονται εκπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά όποιος διαβάσει το ΦΕΚ καταλαβαίνει ότι γίνονται και μάλιστα έχουν φυλετικά κριτήρια – ευμενή για τους αλλοδαπούς και δυσμενή για τους Έλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: