"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Φαντάσου να πολεμούσαμε Κορωνοϊό με Τσίπρα

Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

Οι ταχαριστεροί του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθούν να κολυμπούν σε πελάγη αμηχανίας. Ενίοτε και αερολογίας. 


Τρία χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά παραδείγματα. 


Εχουμε και λέμε
 
Ένα λοιπόν. Πως λόγω Covid 19 γκρεμίστηκε ο φιλελευθερισμός. Πρώτα απ όλα μπερδεύουν τον φιλελευθερισμό με τον «νέο-φιλελευθερισμό». Από τον πρώτο και από «αρχαιοτάτων» χρόνων έχουν προκύψει όλες οι μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Τέλος πάντων. Αν υποθέσουμε πως η Γερμανία είναι η ευρωπαική πρωτεύουσα του νεοφιλελευθερισμού, τότε πως οι ταχαριστεροί μπορούν να εξηγήσουν το διαπιστωμένο γεγονός ύπαρξης και λειτουργείας, σ αυτή τη χώρα της Γερμανίας, του καλύτερου, αρτιότερου κρατικού νοσοκομειακού και ασφαλιστικού συστήματος;

Δύο λοιπόν. Πως ο Covid 19 χτυπάει τις εύπορες χώρες, τον πυρήνα του καπιταλισμού. Τρίχες κατσαρές. Μπορεί, πράγματι, να συμβαίνει αυτό, να χτυπάει, σε πρώτη φάση, τα εύπορα στρώματα της κοινωνίας, λόγω ευκολίας που διαθέτουν αυτά στις μετακινήσεις και τις αγορές τους, αλλά ταυτόχρονα έχει μετατρέψει σε κόλαση το τριτοκοσμικό Ιράν. Και άλλες αντίστοιχες περιοχές του Τρίτου κόσμου

Τρία λοιπόν. Πως τώρα η Μέρκελ και γενικά το ιερατείο της ευρωζώνης αποφάσισαν να κόψουν χρήμα, πράγμα που δεν έκαναν για να βοηθήσουν περιπτώσεις Ελλάδας, Πορτογαλίας και άλλων ευρωπαικών περιοχών που κατέληξαν στο Μνημόνιο. Τι σχέση έχει η χρεοκοπία κάποιων χωρών, με την πανδημία ενός αόρατου, ύπουλου και μέχρι τώρα, ακατανίκητου εχθρού; Καμία! Σα να συγκρίνουμε λαγό με ύαινα!
 

Συντρόφια τα νούμερα είναι συντριπτικά. Αν μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε ακόμα και τους οπαδούς σας και τους ψηφοφόρους σας ποιος ο καταλληλότερος «αρχιστράτηγος» σ αυτόν τον πόλεμο, τότε θα γκρεμιστείτε. 


Φαντάσου, σου λένε, να είχαμε τώρα τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και τον Καμμένο.  


Φαντάσου η μία συνιστώσα να ανταγωνίζεται την άλλη. 


Φαντάσου πόσος χρόνος θα είχε καταναλωθεί σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις. 


Και φαντάσου πόσους νεκρούς θα θρηνούσαμε! 


Η μεγάλη ανατριχίλα

Ενας ο κοινός τόπος. Σ ένα πράγμα συμφωνώ με τα στελέχη του Τσίπρα. 


Πως το σύστημα χρειάζεται ενίσχυση. Γενναία. Εδώ και τώρα. Πως το νοσηλευτικό προσωπικό του Συστήματος, από τους γιατρούς μέχρι τους τελευταίους βοηθητικούς, είναι το καλύτερο. Πέραν κάθε αμφιβολίας.  


Πως επίσης, είναι εντελώς αδιανόητο, οι γιατροί να αμείβονται με τα ψίχουλα των χιλίων τριακοσίων ευρώ. Πως η ζωή καθενός είναι ανεκτίμητη και φυσικά ως τέτοια δεν είναι δυνατόν η σωτηρία της να αποτιμάται μ αυτά τα ψίχουλα. Για όνομα του θεού. Και πως επειγόντως, μετά το τέλος αυτού του πολέμου, πρέπει αμέσως οι αμοιβές να επαναπροσδιοριστούν από την αρχή

Με απλά λόγια και εκτός των άλλων, η επέλαση του Covid 19 αποκάλυψε περίτρανα πως οι υπηρεσίες, οι γνώσεις, και οι κίνδυνοι που διατρέχουν όλοι αυτοί οι ήρωες στα προκεχωρημένα πεδία του πολέμου, ουδεμία σχέση με όλους τους άλλους του δημοσίου τομέα. Αδιανόητο οι αμοιβές των γιατρών να εξισώνονται με τις αντίστοιχες των (φερ ειπείν) εφοριακών.

Ποια η προσφορά σου;  


Η Υγεία; Τότε διπλάσια ίσως και τριπλάσια αμοιβή


Εσύ τι προσφέρεις;  


Κοπανάς σφραγίδες και μετράς αριθμούς; Τότε εκεί, εκεί στην Β ελληνική εθνική


Άλλο Δημοκρατία και άλλο πράγμα...


 εξίσωση, ισοπέδωση και γραφειοκρατία. 


Στοιχειώδες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: