"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ: Πενήντα χρόνια μετά, το ζευγάρι του Γούντστοκ είναι ακόμα μαζί! (+Video)

Aπό το Protagon Τeam

 

Εδώ και 30 χρόνια, η Μπόμπι και ο Νικ Ερκολάιν, δεν έχουν κουραστεί να διηγούνται σε δημοσιογράφους από όλο τον πλανήτη πώς γνωρίστηκαν. Από το 1999, που το αφιέρωμα του περιοδικού LIFE, αποκάλυψε ότι αυτό ήταν το ζευγάρι της φωτογραφίας στο εξώφυλλο του μουσικού άλμπουμ από το Γούντστοκ, έχουν δώσει δεκάδες συνεντεύξεις . Το εκπληκτικό είναι ότι, 50 χρόνια μετά το διασημότερο φεστιβάλ στην ιστορία της μουσικής, οι δυο τους είναι ακόμα μαζί. 


Η Μπόμπι και ο Νικ είχαν γνωριστεί τον χειμώνα πριν το Γούντστοκ, παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα, το 1971 και έκαναν δύο παιδιά, ενώ έχουν και τέσσερα εγγόνια. Οταν ο φωτογράφος Μπερκ Αζλ τους τράβηξε φωτογραφία εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό του 1969, καθώς στέκονταν αγκαλιασμένοι, τυλιγμένοι σε μια κουβέρτα, έγιναν μέρος της ιστορίας της ποπ κουλτούρας, καταλήγοντας στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Σήμερα, ζουν κοντά στο αγρόκτημα στο Μπέθελ Γουντς, στα βουνά Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποιήθηκε το τριήμερο φεστιβάλ το 1969, μεταξύ 15-18 Αυγούστου.  


Οι δυο τους, ηλικίας σήμερα 70 ετών, λένε στο Time ότι δεν θυμούνται καν να τους βγάζουν φωτογραφία. «Μόλις είχαμε ξυπνήσει εκείνο το πρωί, είχαμε σηκωθεί και είχα πάρει την κοπέλα μου μια αγκαλιά», αφηγείται ο Νικ Ερκολάιν. «Δεν θυμάμαι καν να μας βγάζουν φωτογραφία, ειλικρινά». Αλλά και η Μπόμπι παραδέχεται ότι μόλις που θυμάται εκείνη τη στιγμή. 


Οταν, κοιτάζει τη φωτογραφία, μονολογεί: «Νιώθω γαλήνη». «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε (όταν είδαμε ότι είμαστε στο εξώφυλλο του άλμπουμ). Κουνάγαμε τα κεφάλια μας. Τότε, ήμασταν μαζί ήδη έναν χρόνο» εξήγησε ο Νικ. 


Το άκουσαν στο ραδιόφωνο και αποφάσισαν να πάνε γιατί κατάλαβαν ότι...


 πρόκειται για κάτι «πολύ μεγάλο, που έπρεπε να μην χάσουμε». Πλησιάζοντας με το αυτοκίνητο, «σταματήσαμε αναγκαστικά στην άκρη του δρόμου. Υπήρχαν χιλιάδες αυτοκίνητα παρατημένα, δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Συνεχίσαμε με τα πόδια προς τον χώρο του φεστιβάλ. Στον δρόμο, οι άνθρωποι είχαν παρατήσει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς γιατί δεν μπορούσαν να τα κουβαλήσουν τόσα χιλιόμετρα. Βρήκαμε εκεί την κουβέρτα πεταμένη και την πήραμε για να έχουμε κάτι να καθόμαστε», θυμάται η Μπόμπι. Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον δρόμο που οδηγούσε στο φεστιβάλ 


Λίγο καιρό πριν, επικρατούσε μία σύγχυση για το πού θα γίνει το φεστιβάλ. Οταν οι διοργανωτές κατέληξαν στον χώρο, ένα φυσικό αμφιθέατρο, δεν είχαν προλάβει να στήσουν ταμεία για εισιτήρια, και η αυτοσχέδια περίφραξη του χώρου αποδείχτηκε υποτυπώδης, οπότε το φεστιβάλ κατέληξε να έχει ελεύθερη είσοδο. Στην αρχή οι θεατές υπολογίζονταν σε 50.000, η προπώληση των εισιτηρίων έδειξε ότι θα φτάσουν τις 180.000 και, τελικά, μαζεύτηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο. «Το εκπληκτικό είναι ότι με 500.000 κόσμο, δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο», είπε η Μπόμπι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: