"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Οι 50 ημέρες και οι 50 μήνες

Προχθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις ελληνικές τράπεζες, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα και συνολικά για την οικονομία.
 

Τα περιώνυμα capital controls, που στιγμάτισαν τη χώρα από τον Ιούνιο του 2015, όταν επιβλήθηκαν από την τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τσίπρα – Βαρουφάκη, και ύστερα από την προκήρυξη του περιβόητου δημοψηφίσματος, τα πληρώσαμε πολύ ακριβά και ως χώρα και ως πολίτες.

Από τον Σεπτέμβριο κιόλας του 2015, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωνε την κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών που δεν ερχόταν ποτέ και οι υπουργοί του δήλωναν κάθε τόσο, από την επομένη του δημοψηφίσματος μάλιστα, ότι ήταν θέμα ημερών η ομαλοποίηση του πιστωτικού συστήματος.

Ολα αυτά βεβαίως ήταν παραμύθια. Οι τράπεζες παρέμειναν εγκλωβισμένες επί χρόνια στις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί, ενώ οι επενδυτές μέχρι χθες σκέφτονταν αν θα έπρεπε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια χώρα με τραπεζικό σύστημα το οποίο λειτουργούσε με κεφαλαιακούς περιορισμούς.

Η  άρση των capital controls σημαίνει στην πράξη την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και τη διευκόλυνση των τραπεζικών συναλλαγών και των επενδύσεων και στέλνει μήνυμα στις αγορές ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι πλέον σταθερό και δεν κινδυνεύει από τυχοδιωκτισμούς τύπου 2015.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσα σε 50 ημέρες, έχει καταφέρει πράγματα που παρέμεναν στο ράφι από το Μαξίμου και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ επί 50 μήνες.

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η βελτίωση των συνθηκών της οικονομίας και η μείωση των φόρων γίνονται πλέον πράξη χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, που προσφέρουν αξιοπιστία και εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.

Με απλά λόγια...


 η νέα κυβέρνηση, μέσα σε λίγες ημέρες, έχει αρχίσει ήδη να σβήνει ζημιές 4,5 χρόνων που προκάλεσε στη χώρα η διακυβέρνηση Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: